Premium
Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Truc van Rutte’

Reacties

  1. Natuurclubs hun inkomen wordt betaald van belastinggeld en giften. Bijzondere vorm van ondernemen, verantwoording aan de maatschappy wordt summier gedaan. Niet op basis van chemisch gemeten waarden. Agrarisch ondernemers zijn verplicht veelvuldig dure onderzoeken te doen naar de chemische toestand van de percelen en voedsel en grondstoffen. Rechten en plichten zeer eigenaardig verdeeld in Nederland. Voedsel uit verweggistan hoeft niet aan al deze toeters en bellen te voldoen. Idiote keuze van de meerderheid om voor voedsel uit verweggistan te kiezen, gestimuleerd door dit kabinet.

  2. Zolang er geen beweging in doel en tijdpad zit niet onderhandelen, tijdwinst en de hoge voedsel/energie prijzen werken in ons voordeel. Denk aan provinciale verkiezingen.

    1. Precies attie. De boeren moeten heeel langzaam reageren. Over een half jaar zit een groot gedeelte bij de schuldsanering en de voedselbank. En hebben we andere provinciebestuurders. Jammer van die 30 miljard want daar zal aan gesnoept worden om andere gaten mee te vullen.

  3. Onbegrijpelijk dat de burger nog steeds in juig stemming is, bij iedere move in het stikstof debat waarbij de Natuurotganisaties krijgen. De gegoede burgerij zal deze natuurorganisatie winst moeten betalen en daar heeft nog geen mens duidelijkheid over gegeven. Hoe willen we zonder kleerscheuren een voedselprijsverhoging verantwoorden in Nederland waar nu al veel te veel moeten leven op en onder de armoede grens. Ik ben dan ook van mening dat de politieke uitspraken over – prijsaanpassing voor de boer- loze kreten zijn omdat de WTO afspraken dit tegen houden als we niet in een handelsoorlog willen belanden. De boer zal vermoedelijk het gelag betalen terwijl de Natuur organisaties lachend en lallend de zaal verlaten.

  4. Natuurclubs zijn het eens met de plannen, de boeren niet. Natuurclubs krijgen, de boeren moeten leveren. Dat vraagt een verschillende benadering. Je kunt dus niet hetzelfde doen als de natuurclubs.

    1. logisch. Maar zelfs dat verschil ziet vergaderboer niet….De natuurclubs omarmen het regeerakkoord. Dan zouden wij dat ook moeten doen en dat is een brug te ver.

Beheer
WP Admin