Premium
Minister Christianne van der Wal (VVD) van stikstofzaken bracht 17 januari een werkbezoek aan veehouder Van Oosterom. - Foto: Herbert Wiggerman AlgemeenColumn

‘Tot het onmogelijke is niemand gehouden’

Reacties

 1. Armer de modr=erne mens denkt “De wereld is maakbaar”. Ik bedoel ze roepen om een ander milieu beleid waarbij ze de landbouw naast voedsel ook bio based grondstoffen willen laten prouceren en dat allemaal met hetzelfde aantal consumenten of meer, die allemaal hogere eisen stellen aan hun leven en hun leefmgeving. Hoe dit allemaal te organiseren is, zou ik niet weten. Grondstoffen verbouwen en geen mineralen anders dan biologische toevoegen om de oogst te compenseren, moet op den duur leiden tot verarming van de bodem en terug lopende producties.

 2. Nederland heeft een zelfgemaakt probleem en dat heeft te maken met stikstof. Brussel verplicht de landen om voor de natuur te zorgen, punt. Nederland heeft daar het stikstofsysteem voor opgetuigd. Bijna elke boer heeft een stikstofuitstootvergunning en daarmee kan de oveeheid aan de knoppen draaien. Het boertje pesten. Wat den haag vergeten is is dat verkeer en industrie ook stikstof uitstoot. Automobilisten hebben geen stikstofuitstootvergunning en de meeste niet boerenbedrijven ook niet. En aie , dat is het probleem. Hoe komt den haag aan stikstofuitstootvergunningen (quota) voor de bedrijven die geen vergunningen hebben? Dat lukt niet want nederland zit vol. Hoe kun je vergunningen afpakken ( opkopen) bij de boeren als je van te voren weet dat dat het zelfgemaakte probleem niet oplost? Voor mij is het simpel; stop met die stikstofgekte en doe de normen omhoog. Besteed die 25 miljard aan burgers die het nodig hebben voor wonen, gezondheidszorg, politie en onderwijs ( de kerntaken van een overheid). Natuurbeleid kan gerust zonder stikstofbeleid.

  1. Armer je hebt voor 100% gelijk.
   Heer Jongeneel ik vind dat je vd plas onjuist weg zet met jou opmerking “in haar woorden”
   Ze vroeg aan Hermans vd VVD laat mij zien met ondersteunden rapporten waar uit blijkt dat de natuur te lijden heeft onderstikstof.
   Iedereen praat er wel over dat het zo slecht gaat ,maar waar de rapporten?? Nu zei Hermans dat blijkt overal uit, het gaat slecht met de natuur en er worden bijna geen vergunning meer uitgegeven……..
   Of wel er zijn geen rapporten…….iedereen praat elkaar na en we gaan 25 miljard investeren en we weten niet of er überhaupt een probleem is, zei vd plas

Beheer
WP Admin