Premium
Vergaderboer wil dat Tjeerd de Groot (D66) plaatsneemt op een strafbankje en zijn politieke doodszonden gaat overdenken. - Foto: Roel Dijkstra AlgemeenColumn

‘Tjeerd de Groot op het strafbankje’

Reacties

 1. Tjeerd is al meer als gehalveerd. Hij zal wel beloond worden met een lage plaats op de lijst en is dan exit gezien de prognoses voor D66.

  1. Ja dat blijkt ook nog zo te zijn . Maar het is ook niet netjes van de partij om hem zo af te danken . Hebben ze hem gebruikt om hun zin door te drijven . Hij is daar ingetrapt . Nu het gedram niet gewerkt heeft wordt hij mooi afgevoerd . Hij heeft dit in naam van D66 gedaan . En dus heel D66 is verantwoordelijk voor zijn daden . Maar nu in eenkeer omdraai maken en zo zieltjes proberen te winnen . Is ook weer iets wat niet te warderen valt . De betrouwbaarheid wordt iedere dag minder van de politiek . Nu je vrienden en na de verkiezingen weer proberen aan de macht te komen met eigen agenda .

 2. Heb maar geen illusie het kwaad is allang geschiedt, dat is gebeurd toen Rutte naar Brussel ging om afbouw derogatie te regelen (de goedkope d66 variant van saneren.

  1. Iedereen wist dat de derogatie een middel was om te chanteren ( fosfaatrechten) en dat die daarna zou ophouden te bestaan. Melkveehouders die grond gingen kopen met een banklening met 1% rente zouden slim wezen en goedkoop hun mest kunnen gebruiken. Echter de rentepercentages lopen hoog op en het goedkope is eraf. Na de rente vaste periode van pak hem beet 5 jaar wordt de grond een jaarlijks hoge kostenpost waarbij er maar weinig mest op mag. Ben je als grondggebonden boer toch genomen.

  2. Ja farmerbn met einde melkquotum 2015 had ggb groei verplicht moeten worden (dus niet wat je had maar alleen groei.

  1. nee geen brood. Niks wat boeren produceren en dan blijft alleen water over. Dat is genoeg voor zo een:)

  2. Nee je moet hem eerst goed te eten geven en goed drinken . En dan elke wek wat afpakken tot dat zijn stikstof uitstoot onder de norm zit . En die bereken je op een manier dat die nul moet worden . Kijken hoe lang hij het vol houd zonder te klagen als zijn boterham afgepakt wordt. Of je geeft hem bij zijn cel een tuintje . Dan kan hij aan kringloop landbouw doen . Kan hij in de praktijk brengen wat hij de boeren als perspectief wil bieden.En wat hij overheeft kan hij dan aan andere cel bewoners verkopen . En dan heeft hij ook nog een inkomen . En wordt hij een gelukkig mens hoop ik voor hem .

Beheer
WP Admin