Foto: Roel Dijkstra AlgemeenNieuws

Tjeerd de Groot mijdt protest op advies NCTV

Tweede Kamerleden Thom van Campen (VVD) en Tjeerd de Groot (D66) mijden woensdag 22 juni het boerenprotest in Stroe.  De Groot zegt dat hij dat doet op advies van de Nationaal Coordinator Terrorisme en Veiligheid. Zijn VVD-collega Van Campen meldt op Twitter dat zijn ‘veiligheid niet kan worden gewaarborgd’.

Beide Kamerleden waren van plan de demonstratie in Stroe bij te wonen. Van Campen zegt op Twitter dat volksvertegenwoordigers de vrijheid moeten hebben om hun werk te doen, “waar boeren het recht hebben om vreedzaam te protesteren tegen plannen waar ze het niet mee eens zijn. Wat was ik graag langsgegaan om met de aanwezige boeren in gesprek te gaan.”

Recht van de trekker

De Groot meldde dinsdag nog dat hij naar de demonstratie wilde gaan om daar met boeren te praten. Hij zei te willen luisteren naar hun zorgen. Hij meldt dat volgens de terreineigenaar “iemand met een ‘andere mening’ niet welkom is, ondanks de uitnodiging die ik ontving. Zo kunnen parlementariërs hun werk niet doen. Geldt in ons land dan toch het recht van de trekker?”

PVV’er Geert Wilders meldde zich woensdagochtend wel in Stroe, omgeven door zijn vaste beveiligers. Wilders ging met verschillende boeren en boerinnen het gesprek aan.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Reacties

 1. Iedereen moet eens in zijn geheugen graven .
  Toen de groot 30% krimp voor de veestapel voorspelde werd ie tot de grond toe afgebrand .
  Hij was de vijand .
  Nu er om de derogatie veilig te stellen iets op papier moet worden gezet .schrikken alle boeren van het kaartje .
  En lopen achter politici aan die een paar stemmen proberen te bemachtigen.
  De groot had tenminste de ballen om te zeggen dat de huidige productiemethode.s in de landbouw onhoudbaar zijn

 2. Ja, Tjeerd wilde graag in discussie gaan. Toen hem een reactie werd gevraagd na een fractievergadering n.a.v. van Drimmelen die zijn handjes niet thuis kon houden was hij zogenaamd aan het bellen en liep de verslaggevers snel voorbij. Hij is een publiciteitsgeil watje met veel narcistische trekjes.

 3. Zolang de heer de Groot Gosschalk blijft uitspreken gelijk de Duitsers in WO 2 heeft hij geen recht van spreken.

 4. in nederland geld het recht van de democratie, eerlijkheid en gelijkheid. en de visie van de groot is eenrichting denken ( door de agrarische sector naar de klote helpen, door ze van alles de schuld te geven, voornamelijk het milieu gebied, immers deze groep heeft de laatste 20 / 30 jaar al gigantische vorderingen gemaakt op het milieu. andere sectoren en burgers, weinig tot geheel niets of zelfs nog meer vervuilender te hebben opgetreden in de laatste 30 jaar . denk maar aan nog meer auto kilometers, vaarbewegingen van schepen. vliegbewegingen van vliegtuigen, stikstof en andere wereldvreemde uitstoot van de industrie. enz enz.) als je zo als de groot de popie jopie wil zijn, ben je echt geen goede bestuurder van dit mooie nederland. de groot is niet rieeel.

Beheer
WP Admin