Foto: Van den Berk & Kerkhof PluimveeFoto

Te koop: pluimveebedrijf met ouderdieren voor €1,8 miljoen

In Liempde staat een legouderdierenbedrijf te koop. Voor die specifieke toepassing is de markt klein. De omvang en inrichting maken het wel een courant bedrijf. Er zijn ook andere mogelijkheden.

Meer lezen over agrarisch vastgoed? Check het dossier!

De stallen zijn voorzien van automatische wegrolnesten waarna de eieren via banden naar het centrale eierlokaal worden getransporteerd. - Foto: Van den Berk & Kerkhof

Tussen de stallen zit een grote tussenruimte. Dat is gunstig voor de brandveiligheid. Het bedrijf kent een hoge mate van bio-security, onder andere qua aan- en afvoer.

Op een deel van de daken zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Deze produceren zo n 60.000 kWh aan stroom. Daarmee is driekwart van het eigen stroomverbruik zelf opgewekt.

De woning dateert weliswaar uit 1935 maar is meerdere malen verbouwd en voldoet aan de moderne eisen. De woning heeft een inhoud van 800 kuub.

Aan de achterzijde van de woning ligt een overdekt terras en fraaie siertuin. Deze ligt vlak tegen de stallen maar door de lage bezetting is er nauwelijks geuroverlast.

De vraagprijs voor het bedrijf is ¬ 1.800.000. Dat is exclusief btw en inclusief pluimveerechten. Het bedrijf staat te koop bij Van den Berk & Kerkhof Makelaars en Taxateurs in Best.

Behalve de ondergrond gebouwen en erf zit er geen grond bij. Dat is in totaal ruim 1,6 hectare waarvan 1 hectare bouwblok. Opvallend is de bijzondere T-vorm van de grond, wat ook de zeer lange oprit verklaart.

Het legouderdierenbedrijf in Liempde (N.-Br.) is met 42.000 dieren voor die sector bovengemiddeld qua omvang. De ondernemers hebben een driejarig contract met een broederij maar zetten het bedrijf vanwege afwezigheid van een opvolger te koop. - Foto's: René Stevens

In de 3 stallen zitten hennen en hanen voor de productie van leghennen. Daardoor is de bezetting relatief laag. De ondernemers hebben een driejarig contract met een fokbedrijf. De stallen is om te bouwen voor ander pluimvee.

Het eierlokaal met opslag en kantine is gemaakt in een voormalige vleeskuikenstal. In 2015 is een nieuwe inpakker voor broedeieren aangeschaft die bij de koop inbegrepen is. - Foto: Van den Berk & Kerkhof

Beheer
WP Admin