Foto: Sulky MechanisatieNieuws

Sulky SpeedControl compenseert invloed rijsnelheid

Sulky ontwikkelde een nieuwe techniek voor op hun kunstmeststrooiers, waarbij de instelling van het strooibeeld automatisch de toenemende rijwind bij hogere rijsnelheid corrigeert. Deze technologie heeft een meerprijs van ongeveer € 1.950.

Sulky, fabrikant van kunstmeststrooiers, zaaimachines en grondbewerking, introduceert met de SpeedControl naar eigen zeggen een innovatie op het gebied van kunstmest strooien. “Bij hogere rijsnelheden speelt rijwind een rol in de verdeling van de kunstmest”, legt Chris van de Lindeloof van Farmstore uit. “Met SpeedControl worden de kunstmestkorrels in feite meer in het midden van de strooischijf gegooid naarmate de rijsnelheid toeneemt. De schoep geeft dan namelijk meer energie mee aan de korrel, zodat die verder weg wordt gestrooid. Op die manier wordt de ‘smallere werkbreedte’ die ontstaat door toename van rijwind, volautomatisch gecompenseerd door het strooibeeld te ‘verbreden’.”

Foto: Sulky
Foto: Sulky

Begin 2022 verwacht

SpeedControl is beschikbaar op de Sulky X40+ Econov en X50+ Econov. Wie een dergelijk model met deze nieuwe technologie wil, betaald een meerprijs van zo’n € 1.950. De eerste strooiers met deze technologie worden begin 2022 verwacht.

Beheer
WP Admin