Partner
Foto: Canva AlgemeenPartner

Succesvol én veilig beleggen met Meerdervoort

Nu de spaarrente historisch laag is, denken veel mensen aan beleggen. Het kost immers geld om geld te bezitten als je meer dan € 100.000 op de bank hebt. Maar beleggen, hoe moet dat en is dat niet heel risicovol in deze onzekere tijden? Meerdervoort komt met een veilig en rendabel alternatief: Besloten Fondsen.

Wie daaraan meedoet, investeert in vastgoed met hypotheekrecht en een vast rendement. “Mensen met een kapitaal van zo’n € 100.000 kunnen vrij gemakkelijk een bancaire financiering voor een woning krijgen”, stelt commercieel directeur Wijnand Groenen. “Het verhuren van vastgoed is echter nogal arbeidsintensief. Vandaar dat mensen hun vermogen bij ons kunnen ‘parkeren’, waarbij wij de verhuur van het aangekochte pand voor hen verzorgen.”

Dit concept kent heel wat pluspunten. Zo krijgen klanten eerste hypothecaire zekerheid tegen een vast rendement van zo’n 4%, zijn er geen verborgen kosten en heeft er nog nooit iemand op zijn geld hoeven wachten. Groenen: “Wij werken dan ook samen met gerenommeerde notarissen, juristen en adviseurs.”

Betrouwbaarheid en expertise

De combinatie van betrouwbaarheid en expertise verklaart een groot deel van het succes van Meerdervoort, stelt de commercieel directeur. “Daar komt bij dat wij geen fonds, maar een investeringsmaatschappij zijn. De meeste vastgoedfondsen kopen vastgoed, verhuren dat enkele jaren en verkopen het voor een marktconforme prijs. De participanten delen mee in de winst, maar ook in het verlies. De fondsbeheerders rekenen hun kosten naar hun beleggers door. Wij daarentegen kopen vastgoed met de bedoeling dit niet te verkopen en behandelen het dus alsof het ons eigen vastgoed is.”

Meerdervoort heeft een geheel eigen vastgoedstrategie. Groenen: “Wij rekenen niet op waardestijging, maar kijken vooral naar het directe rendement. Er moet elke maand méér binnen komen dan eruit gaat. Het risico op leegstand houden wij laag door een gezonde spreiding van meerdere huurders en door vastgoed op strategische locaties met een goede toekomstverwachting te kopen.”

Tekst gaat door onder de foto

De combinatie van betrouwbaarheid en expertise verklaart een groot deel van het succes van Meerdervoort, stelt Wijnand Groenen, commercieel directeur van Meerdervoort. - Foto: Meerdervoort
De combinatie van betrouwbaarheid en expertise verklaart een groot deel van het succes van Meerdervoort, stelt Wijnand Groenen, commercieel directeur van Meerdervoort. - Foto: Meerdervoort

Éen-op-éénfinanciering

Behalve de Besloten Fondsen biedt Meerdervoort ook één-op-éénfinanciering (MQR) aan. Dat is een product waarbij de investering ongeveer gelijk is aan de tegenwaarde van het vastgoedobject. Ook hierbij zijn de hypothecaire zekerheid en de vaste rente de belangrijkste kenmerken. “Gezien het persoonlijke karakter van dit soort financieringen is maatwerk mogelijk”, vertelt Wijnand Groenen. Inmiddels heeft Meerdervoort voor € 215 miljoen aan vastgoed in eigendom en een eigen vermogen van ruim € 30 miljoen. En de investeringsmaatschappij ziet zeker nog voor de komende twintig jaar kansen in de markt.

Positieve reviews

Ook klanten zijn positief over de onderneming. Zo scoort Meerdervoort bij Google Reviews 4,6 van de 5 sterren. Op Meerdervoort.nl zijn enkele ervaringen van klanten opgenomen. Twee voorbeelden: “Wij zijn al bijna zes jaar participant bij Meerdervoort. (…) De rentes zijn altijd op tijd (!) uitbetaald. Na afloop van een fonds wordt de inleg keurig terugbetaald. De opbrengst is verrassend goed, het risico laag vanwege de hypothecaire zekerheid. Het contact met Meerdervoort is open, snel en prettig.” “Mijn vrouw en ik zijn al vanaf medio 2016 als obligatiehouders betrokken bij Meerdervoort. Men heeft een duidelijke no-nonsensevisie en streeft ernaar de juiste balans te vinden tussen risico en rendement. De obligaties die men, via de garantiefondsen, aanbiedt, hebben die balans. Daarnaast hadden wij een goed gevoel bij de transparante opzet en de zeer persoonlijke benadering (wij zijn bij Meerdervoort absoluut geen ‘nummer’). Uiteraard is ook van belang dat men alle toezeggingen tot op heden keurig is nagekomen. Ons gevoel bij Meerdervoort is dan ook nog steeds optimaal”.

Meer lezen over agrarisch vastgoed? Check het dossier!

Beheer
WP Admin