Partner
Foto: Canva AlgemeenPartner

‘Investeer in vastgoed met hypotheekrecht en maandelijks rendement’

Nu er grote onzekerheid heerst in de wereld, is een veelgehoorde reactie: ‘ik doe even niets met mijn kapitaal en wacht af’. Toch is dit ogenschijnlijk veilig denken niet per se slim, vertelt Wijnand Groenen, commercieel directeur bij Meerdervoort, specialist in vastgoedbeleggingen en -financieringen. “Na zeven magere jaren volgen tenslotte altijd weer zeven vette. Denk daarom nu alvast aan de lange termijn.”

Ook in een periode van onzekerheid moet je blijven investeren in de toekomst, luidt de boodschap van Groenen. “Mooier kunnen ook wij het niet maken”, vertelt hij realistisch. “De beurs zit in een dip en voor de negatieve spaarrente weer positief is, zijn we wel flinke tijd verder. Er zijn echter ook goede berichten. Personeel is niet aan te slepen en we hebben te maken met historisch lage werkloosheid. Iedereen heeft dus werk en inkomen. En de inflatie stijgt eveneens. Wanneer je dus niets doet met je vermogen, verlies je sowieso. Beter is het om kapitaal van boven de € 100.000 te investeren, zodat je vermogen kan blijven meegroeien. Een spaarpot die bij de bank nu niet gevuld wordt.”

Hypothecaire zekerheid

Meerdervoort biedt met Besloten Fondsen, die door een selecte groep beleggers worden gefinancierd, een veilig en rendabel alternatief. “Wie daaraan meedoet, investeert in vastgoed met hypotheekrecht en een vaste maandelijkse rente”, legt Groenen uit. “Klanten krijgen eerste hypothecaire zekerheid tegen vier procent rendement en er zijn geen verborgen kosten.” Inflatie is slecht voor mensen met een spaarrekening, schetst hij, “maar voor zakelijk vastgoed is het niet zozeer verkeerd, omdat de beleggingswaarde door huurindexaties meestijgt met de inflatie.”

Klanten krijgen eerste hypothecaire zekerheid tegen vier procent rendement en er zijn geen verborgen kosten’

Voor mensen met een kapitaal vanaf € 100.000 is het vrij makkelijk om een bancaire financiering voor een tweede woning als belegging te krijgen. “Echter is het kopen en verhuren van vastgoed ook erg intensief en vallen de rendementen door onderhoud en vaak te dure aankoop heel erg tegen. Zeker voor de kleine vastgoedbelegger. Daarom kunnen zij hun vermogen bij ons ‘parkeren’. Met een goed ingespeeld team van verschillende specialisten, hebben we alle expertise in eigen huis om iedere maand de afgesproken rendementen te halen én uit te keren.”

Tekst gaat door onder de foto

Wijnand Groenen, commercieel directeur bij Meerdervoort. - Foto: Meerdervoort
Wijnand Groenen, commercieel directeur bij Meerdervoort. - Foto: Meerdervoort

Langetermijnvisie

Meerdervoort dekt de risico’s voor haar klanten zoveel mogelijk in door vastgoed te zoeken, selecteren en kopen in en rondom stedelijke gebieden in Nederland. “Gebieden waarvan we zeker weten dat deze goede verhuurmogelijkheden hebben. Door een gezonde spreiding van meerdere huurders en door vastgoed op strategische locaties met een goede toekomstverwachting te kopen, houden wij het risico op leegstand zo laag mogelijk. Middels de Besloten Fondsen helpen we mensen om op een goed doordachte manier rendement te maken op gespaard vermogen. Zodat zij nú de inflatie toch een beetje bij kunnen blijven en over een langere periode hun vermogen kunnen laten groeien.”

Meer lezen over agrarisch vastgoed? Check het dossier!

Beheer
WP Admin