Druppelirrigatie. - Foto: Peter Roek AlgemeenNieuws

Subsidie voor verduurzaming in noordelijke provincies

De provincies Groningen, Friesland en Drenthe stellen een subsidieregeling open voor de verduurzaming van agrarische bedrijven.

De subsidieregeling staat van 22 januari tot en met 12 februari open voor aanvragen.

Drents landbouwgedeputeerde Jisse Otter (BBB) zegt in een mededeling voor de pers dat hij blij is dat de regeling “boeren verder kan helpen bij de duurzame ontwikkeling van hun bedrijf.”

De subsidieregeling valt onder het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en is bedoeld om de aanschaf te stimuleren van installaties en machines waarmee boeren hun bedrijf kunnen verduurzamen. Het kan daarbij gaan om machines voor mechanische onkruidbestrijding, waterbesparende precisieberegening of de verwerking van compost. Er zijn ook subsidies voor investeringen in dierenwelzijn.

Subsidie aanvragen

De subsidie kan individueel of met andere landbouwers worden aangevraagd. Maximaal 40% van de kosten van de investering wordt gedekt. Jonge boeren (<40 jaar) krijgen maximaal 55% vergoed. Voor beide groepen geldt een maximaal subsidiebedrag van € 125.000. In totaal is ruim € 1.700.000 beschikbaar voor de subsidie.

Lees meer artikelen over Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Reacties

  1. En minimaal 40.000 euro subsidie. Dus 100.000 euro investeren. En dat is voor velen wel een dingetje

Beheer
WP Admin