Strautmann ontwikkelde voor zijn serie Ambion-opraapwagens een nieuwe pick-up. De pick-up heeft een werkbreedte van 2,25 meter. Achter de pick-up zitten zowel links als rechts 30 centimeter lange vijzels gemonteerd,. Deze brengen het gewas naar de 1,60 meter brede invoer. - Foto: Strautmann MechanisatieNieuws

Strautmann levert Ambion-opraapwagens met nieuwe pick-up

De Duitse machinefabrikant Strautmann ontwikkelde voor zijn serie Ambion-opraapwagens een nieuwe pick-up. Opvallend zijn de kunststofvingers en de invoervijzels achter de pick-up.

De nieuwe pick-up heeft een breedte van 2,25 meter. Hiermee is het volgens Strautmann mogelijk om bredere zwaden op te rapen. De pick-up wordt hydraulisch aangedreven, de snelheid is flexibel af te stemmen op de omstandigheden.

Pendelweg van 25 centimeter

De ophanging is aangepast. De parallellogramgeleide ophanging maakt een pendelweg van 25 centimeter mogelijk. De grote pendelweg in combinatie met kunststof tanden zorgt volgens Strautmann voor uitstekende bodemaanpassing, wat resulteert in een goede gewasopname. Bovendien voorkomt dit het binnendringen van grond en vuil in het voer.

Vijzels achter de pick-up

Achter de pick-up zijn zowel links als rechts 30 centimeter lange vijzels gemonteerd. Deze brengen het gewas richting het 1,60 brede invoerkanaal. Met de introductie van de nieuwe pick-up zijn er drie verschillende varianten beschikbaar voor de Strautmann Ambion-opraapwagens. Naast de gestuurde (met curvebaan) 1,80 meter brede pick-up met stalen tanden biedt Strautmann een ongestuurde 1,80 meter brede Flex-load-pick-up. De prijs van de pick-up is afhankelijk van de uitvoering.

Ben je op zoek naar een gebruikte Strautmann Ambion-opraapwagen? Kijk op Traktorpool.nl

Beheer
WP Admin