Een boerenprotest van Farmers Defence Force België wordt gehouden in park Spoor Oost in Antwerpen. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Stoet tractoren van 2 kilometer naar Antwerpen voor boerenprotest

Een boerenprotest van de Belgische Farmers Defence Force zorgt in en rond Antwerpen voor drukte op de wegen. Volgens de politie trekken tweehonderd tractoren, goed voor een stoet van 2 kilometer, aan de oostkant van de stad richting evenementenlocatie Spoor Oost. Ook vanuit het noorden is een colonne met honderd tractoren onderweg.

De organisatie van het protest op 18 augustus zegt zo’n duizend demonstranten te verwachten, maar die komen niet per definitie allemaal met de tractor. De boeren protesteren onder meer tegen het Vlaamse stikstofbeleid.

Volgens de Antwerpse politie kunnen de tractoren zorgen voor overlast voor het autoverkeer en het openbaar vervoer. Op grote kruispunten staat politie om te zorgen dat de colonnes kunnen passeren. De organisatoren willen naar eigen zeggen geen blokkades houden onderweg en vreedzaam protesteren.

Meten met twee maten

Farmers Defence Force België koos bewust voor Antwerpen, omdat daar plannen zijn voor een nieuwe fabriek van chemiebedrijf Ineos. Bart Dickens, voorzitter van de actiegroep, zegt tegen Vlaamse media dat er met twee maten wordt gemeten. Voor de vervuilende fabriek van Ineos zou alles worden gedaan om die in Antwerpen te krijgen, terwijl de boeren in de regio te maken krijgen met strenge stikstofnormen.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Beheer
WP Admin