Premium
Pluimveestal met luchtwasser en spuiwatersilo. - Foto: Koos Groenewold PluimveeCommentaar

‘Stikstofstress’

Reacties

  1. Het RIVM zegt dat de landbouw 42procent verantwoord is voor het stikstof probleem. Maar die kun je wel uit roeien is er nog 51procent over en 1.5 miljoen werklozen erbij. Foto’s onacceptabel

  2. Bij het stikstofverhaal wordt er geen rekening gehouden met uit/afspoeling en denitrificatie van stikstof in natuurgebieden. Geen enkel rapport rond natuurgebieden maakt daar melding van, het is niet in kaart gebracht, noch gevalideerd. Wanneer er per jaar evenveel stikstof door uit/afspoeling en denitrificatie uit een natuurgebied verdwijnt dan er per jaar aan stikstof uit depositie bij komt, dan kun je niet spreken van natuurschade door stikstof.
    In de landbouw zijn er allerlei maatregelen die betrekking hebben op uit/afspoeling en denitrificatie van stikstof. En bij natuurgebieden zou uit/afspoeling en denitrificatie van stikstof niet van toepassing hoeven te zijn? Gewoon maar buiten beeld houden?
    Wat voor vreemde kijk heb je dan op effect stikstof in natuurgebieden.

  3. Zolang de politiek niet toegeeft grove fouten ( keuzes) te hebben gemaakt, gaat deze soap nog wel even door. Jammer want 25 miljard euro bewust nutteloos over de balk smijten is zonde. Daar hadden de nederlanders veel mooie dingen mee kunnen doen.

Beheer
WP Admin