Premium
Emissiearme aanwending van mest in Eemnes in februari van dit jaar. Het Adviescollege Stikstofproblematiek (Commissie Remkes) adviseerde vorig jaar de toepassing van drijfmest uit te faseren. - Foto: Sander Koning AlgemeenAchtergrond

Stikstofcrisis: twee jaar gekrakeel, weinig voortgang

Reacties

  1. Heel Nederland ligt op zijn gat door een paar milieu gekken die veel te veel te vertellen hebben.De wal zal het schip wel keren als men ziet dat het straks onbetaalbaar is geworden.De energie lasten rijzen nu al de pan uit en als in 2050 alles co2 neutraal moet zijn en van fossiel af moet zijn moet echt de broekriem aangehaald worden.

  2. De totstandkoming van de KDW hangt als los zand aan elkaar. Negentien metingen in `t land en èèn en negentig fictieve getallen daar aan toevoegen om tot de KDW te komen is gestoeld op drijfzand. Schouten kon in de tweede kamer daar ook geen duidelijk antwoord op geven. Jan Braakman zou daar als parlementair verslaggever minister Schouten eens aan de tand moeten voelen ipv hier in de “Boerderij” met de wolven mee te huilen in bos.

  3. Er zijn geen maatregelen nodig om tot voldoende daling uitstoot N te komen als men serieus betaald voor boeren die opgekocht willen worden. Maar dit is geen serieuze optie (al doet men van wel) want er is bijna geen enkele boer benadert door iemand die interesse heeft in zijn ammoniak. Waarom komt dit niet van de grond? Omdat men de doorgaande bedrijven hiermee zo toch een stok in de spaken kan steken.
    Het wordt tijd dat er op onze mooie agrarische producten die wij leveren een stigmatiserings toeslag komt, vroeger in de mijnen kreeg men ook gevarentoeslagen voor risicovolle werkzaamheden. Maar uiteindelijk zijn deze voor 100% verdwenen dat dan weer wel.

Beheer
WP Admin