Premium
Foto: Canva AlgemeenNieuws

Staghouwer bepleit verbod langeafstandtransport levende dieren

Reacties

 1. Dit zijn nogal leuke reacties,
  Ik denk dat er velen zij die niet weten wat lange afstand transporten inhouden, ik heb het hier met name over slachtvee, ik zou graag enkele van jullie willen laten zien hoe schapen en slachtkoeien per schip worden geëxporteerd, als je weet dat er een hoog percentage uitval (sterfte) wordt ingecalculeerd dan zie echt uitwassen die je niet voor mogelijk houdt.

 2. Kijk die Stag laat direct zijn ware gezicht zien: we beginnen maar eens met het transport naar niet EU landen, dan komt de rest, tussen de EU landen daarna wel. Het oostblok zal worden vrijgesteld want D66 en CU willen best dat de veehouderij zich naar Kroatie, Roemenie, Oekraine, Polen etc verplaatst, en dan kijken we nergens meer naar, ook niet naar dierenwelzijn of milieu. Dan de grote landen Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italie: die kunnen binnenlands ook heel wat en daar kijken we sowieso niet meer naar. Het speldeprikje Nederland is de sigaar en dat is ook net de bedoeling het next level van de geheime agenda: weg met de varkens, weg met de vleeskalveren (zie de schandelijke uitlatingen van gezaghebbende beleidsmakers en je weet weer genoeg, weg met de kippen , en ook weg met de koeien, dan worden de kalveren helemaal niet meer geboren.

 3. Volgens mij zit er één reactie bij van een niet boer(Boelo Tijdens) bij, de rest is een beschamende reactie van boeren die het afkeuren dat diertransporten onder de loep genomen worden. Boeren die kennelijk zo kortzichtig zijn dat ze alleen hun eigen bankrekening kunnen overzien en niet de helikopterview hebben dat we mét de samenleving acceptabele dierwelzijnsnormen moeten hanteren voor een goede voedselvoorziening.

 4. Slecht begin als nieuwe landbouwminister om niet eerst in overleg te gaan met de landbouwsector.
  Het voelt als een minister Tegen Landbouw…
  Zodat er meer ruimte komt voor stikstof….

 5. Ik vind het een zeer goed voorstel van Staghouwer, de tijd is er rijp voor. Om die varkens met mensen in een vliegtuig te vergelijken is een leuke grap, maar natuurlijk ver van de realiteit. De beschaving van een volk is af te lezen aan hoe het met zijn dieren omgaat. Ik aanvaard ook de consequenties, want betaal met veel plezier extra voor een stukje vlees afkomstig van een dier dat tenminste nog een beetje een normaal leven heeft gehad.

  1. “De beschaving van een volk is af te lezen hoe het met dieren omgaat. Als er ergens oerstammen zijn dan kijk naar de indianen in de amazone en de eskimo’s in het noorden. Die maken de wereld niet kapot. Wie dat wel doen zijn o.a. de weldoeners als Boelo; dus zijn beschaafde wereld genoten. Jouw “beschaving” is dus niks om trots op te zijn.

 6. Je hebt twee keuzes als nieuwe landbouwminister. 1) de eerste paar ge- of verboden ten voordele van boeren instellen of 2) ten nadele. Hij kiest hiermee voor de tweede. Is zijn keuze maar als je een mooi begin wilt maken in de relatie met de boeren dan zou ik de eerste keuze genomen hebben.

Beheer
WP Admin