Foto: Herbert Wiggerman VarkensNieuws

Slachterijen bieden weer op Duitse varkensbeurs

Voor het eerst in weken zijn er weer varkens verhandeld op varkensbeurs Teleporc. Vier van de vijf aangeboden partijen werden op dinsdag 12 oktober verkocht voor een gemiddelde veilingprijs van € 1,23 per kilo geslacht gewicht.

De eerste partij ging voor het startbedrag van € 1,20 per kilo van de hand. Op de tweede partij werd zes keer geboden, waarbij de prijs opliep tot € 1,23 per kilo. Omdat de verkoper een hogere minimumprijs had gesteld, bleef deze partij staan. Maar de kopers hadden de smaak te pakken: op de derde partij werd zeven keer geboden, waardoor die voor € 1,245 van de hand ging. De vierde partij ging in zes biedingen voor datzelfde bedrag weg. En dat de vijfde partij met 75 dieren wat kleiner is, deerde de verkoop niet. Die overklaste de voorgaande door in negen biedingen op € 1,255 per kilo geslacht gewicht te eindigen.

Overvolle vleesmarkt

Het verloop van de veiling is opvallend, omdat er bijna drie weken lang geen enkel bod werd uitgebracht. Door de overvolle vleesmarkt en personeelsgebrek aan de slachtlijn toonden slachterijen geen enkele interesse in extra varkens op de vrije markt. Met de recente prijsdaling op de Duitse markt, lijkt de varkensprijs weer op een niveau gekomen waarvoor slachterijen weer willen kopen. Een opsteker voor varkenshouders die door de slechte marktstemming en dalende prijzen snakken naar impulsen die duiden op licht aan het eind van de tunnel.

Een overzicht van de prijzen voor vleesvarkens vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin