De Sloveense machinefabrikant SIP toont op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.), zijn nieuwe triplemaaier met afvoerbanden. De SIP DISC HD 1000 D FS heeft een werkbreedte van 10,20 meter. - Foto's: SIP MechanisatieNieuws

SIP lanceert triplemaaier DISC HD 1000 D FS met twee afvoerbanden

De Sloveense machinefabrikant SIP brengt de nieuwe triplemaaier DISC HD 1000 D FS met twee afvoerbanden op de markt. Door de dwarsafvoerbanden kunnen gebruikers in één werkgang, maaien, kneuzen en het gewas in het zwad leggen.

De DISC HD 1000 FS triplemaaier heeft een werkbreedte van 10,20 meter en combineert volgens SIP een hoge capaciteit en maaikwaliteit met een goede bodemaanpassing en zwadvorming. SIP laat zijn nieuwe triplemaaier DISC-HD 1000 D FS voor het eerst aan het publiek zien op vakbeurs Agritechnica in november.

HPS voor goede bodemaanpassing

Triplemaaier SIP DISC HD 1000 D FS beschikt over een elektronische besturing en hydraulische cilinders. Dat maakt het mogelijk om te maaien op hellingen, in bochten en op vlakke oppervlaktes.

Om te zorgen voor een goede bodemaanpassing is de DISC HD 1000 D FS uitgerust met een zogenoemde Hydro Pneumatische ophanging (HPS). Daardoor krijg je volgens de fabrikant een goede ruwvoerkwaliteit en is de maaibalk minder slijtgevoelig.

Lees verder onder de foto

Triplemaaier DISC HD 1000 D FS is uitgerust met een zogenoemde Hydro Pneumatische ophanging (HPS). HPS zorgt volgens de fabrikant voor een goede ruwvoerkwaliteit en minder slijtage van de maaibalk.
Triplemaaier DISC HD 1000 D FS is uitgerust met een zogenoemde Hydro Pneumatische ophanging (HPS). HPS zorgt volgens de fabrikant voor een goede ruwvoerkwaliteit en minder slijtage van de maaibalk.

Nieuw ontworpen maaibalk

De triplemaaier heeft een nieuw ontworpen maaibalk. De glijsloffen hebben een meer aerodynamische vorm aldus de fabrikant. SIP doet forse beloftes. Zo zou deze maaibalk ophoping van het gewas voorkomen in de maaischijven (diameter 409 mm).

De maaischijven zijn uitgerust met het DDSS (Disc Drive Safety System). Een ontwerp dat SIP al in 2007 introduceerde.

Machinefabrikant SIP heeft de prijs van triplemaaier SIP DISC HD 1000 D FS nog niet bekendgemaakt.

Lees ook: Machinefabrikant SIP levert haaktanden op zijn schudders

Beheer
WP Admin