Foto: ANP AlgemeenNieuws

Schapen in Drenthe blijken gedood door wolf

De schapen die eind maart dood werden aangetroffen in Drenthe, blijken te zijn aangevallen door een wolf.

Dat blijkt uit DNA-testen van de Wageningen University, dat meldt de organisatie Bij12-Faunafonds.

Eind vorige maand werden onder andere in Zuidwolde, Oosterhesselen en Benneveld schapen en lammeren gedood. Schapenhouders waren op basis van de verwondingen van de schapen er meteen van overtuigd dat het om een of meerdere wolven zou moeten gaan.

Schadevergoeding

Onderzoekers van de Wageningen University hebben vervolgens monsters afgenomen bij de dode schapen. Doordat nu wetenschappelijk is bewezen dat het inderdaad om een aanval door een wolf gaat, kunnen de getroffen boeren aanspraak maken op compensatie.

Een taxateur zal de schade die de schapenhouders hebben geleden beoordelen. In het verleden kregen schapenhouders enkele honderden euro’s uitgekeerd als bleek dat hun dieren gedood waren door wolven.

Onrust

Schapenhouders zijn ongerust over de komst van steeds meer wolven naar Nederland. Vorige maand werden ook op een aantal plaatsen in Limburg schapen doodgebeten door een wolf.

Duitse boeren hebben deze week al een pleidooi gehouden voor de mogelijkheid om de wolven af te schieten ter bescherming van hun vee.

Beheer
WP Admin