Partner
Drie jaar geleden kocht melkveehouderij Van der Veen een nieuwe maaierset. De melkveehouders kozen voor de KDD-vlindermaaier in combinatie met de XT-F 302-frontmaaier van SaMASZ van ruim 9 meter breed. Hierdoor wisten ze de capaciteit flink te vergroten. - Foto: SaMASZ MechanisatiePartner

SaMASZ-vlindermaaier geeft veel capaciteit

Bij melkveehouderij Van der Veen in Spanga (Fr.) bepaalden capaciteit en onderhoud de keuze voor SaMASZ toen zij drie jaar geleden een nieuwe maaier kocht. Inmiddels heeft het bedrijf de nodige ervaring en komt Van der Veen tot de conclusie dat de SaMASZ-vlindermaaier maaier een hele goede keuze is geweest, waarvan ze veel plezier hebben.

Stef van der Veen is één van de bedrijfsopvolgers op hun melkveebedrijf van 50 hectare grasland in Spanga (Friesland). Drie jaar geleden kochten ze een nieuwe maaierset en kozen daarbij voor de KDD-vlindermaaier in combinatie met de XT-F 302-frontmaaier van SaMASZ van ruim 9 meter breed. Hierdoor wisten ze de capaciteit flink te vergroten. Inmiddels hebben ze een paar jaar ervaring en de verwachting dat het onderhoud gemakkelijk is en weinig tijd vergt is volledig uitgekomen. De smeernippels zijn allemaal goed te bereiken, het vervangen van de mesjes is snel gedaan en ook het winteronderhoud vergt weinig tijd.

Verdere overwegingen waren het brandstofgebruik en het gewicht van de maaier. Dit laatste is belangrijk omdat het meeste grasland bestaat uit veengrond.

Na drie jaar ervaring kunnen ze wel zeggen dat de SaMASZ-maaier een goede keuze is geweest, waar ze nog jarenlang plezier van hopen te hebben.

Lees verder onder de video‘s

XT-F-frontmaaier

De XT-F-frontmaaier is leverbaar in een breedte van 2,60 meter, 3 meter en 3,40 meter. De XT-F-frontmaaier wordt gedragen, en op de kopakker en in transport opgeheven door de front- hefinrichting van de trekker. Twee schroefveren verzorgen de bodemdruk ontlasting. De maaibalk is pendelend in het draagframe opgehangen, waardoor de contouren van het maaiveld perfect worden gevolgd.

De maaischijven zijn voorzien van transportvleugels, een snelwisselsysteem voor de messen en een individuele overbelastingbeveiliging middels een eenvoudig vervangbare breekstift.

KDD-vlindermaaier

De KDD-vlindermaaiers zijn de twee maaiers die achter de trekker hangen. De KDD-maaier is leverbaar met kneuzer of met dwarsafvoerband. Heffen en zakken van de maaiersis te bedienen vanuit de trekker en gaat op basis van de trekkerhydrauliek. De KDD-vlindermaaier is uitgerust met vier degelijke steunpoten, zodat de maaier in transportstand met een gerust hart is af te koppelen.

De KDD-maaiers zijn uitgerust met een instelbaar mechanisch bodemdruksysteem. Optioneel is een hydraulisch systeem, dat vanuit de trekker traploos instelbaar is. De KDD-vlindermaaier is leverbaar in een werkbreedte van 8,60 en 9,40 meter.

Service prijsindicatie

SaMASZ heeft een aantrekkelijk service voor veehouders. Via een prijsindicatie krijgt de veehouder à la minuut inzicht in de prijs van een SaMASZ-maaicombinatie. Hierbij is kiezen tussen een gewenste maaibreedte van 3,00, 6,00 of 8,60 meter.

Beheer
WP Admin