Foto: Canva AlgemeenNieuws

RVO keert € 161 miljoen aan voorschot GLB-geld uit

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft deze week € 161 miljoen aan voorschot op subsidies in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) uitbetaald.

In totaal krijgen 9.413 landbouwbedrijven dit jaar een voorschot, van de 9.429 die dit hebben aangevraagd. Enkele bedrijven krijgen geen voorschot omdat ze niet voldeden aan de voorwaarden. Sommigen hadden al het maximum bedrag aan de-minimissteun (overheidssteun onder € 20.000) voor dit jaar ontvangen. Het rentevoordeel dat bedrijven krijgen doordat ze ze geen rente hoeven te betalen over het voorschot valt onder de noemer staatssteun.

Volledig bedrag in december uitbetaald

RVO laat weten dat nagenoeg alle bedrijven die in aanmerking komen voor het voorschot, dat deze week op hun bankrekening gestort hebben gekregen. Het voorschot is € 300 per hectare met een betalingsrecht.

In totaal hebben 43.691 bedrijven dit jaar via de Gecombineerde opgave de basis- en vergroeningsbetaling aangevraagd. Het volledige bedrag wordt in december uitbetaald.

In 2023 gaat het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) van de EU in. Lees hier alle artikelen over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Reacties

Beheer
WP Admin