Foto: ANP AlgemeenNieuws

Rutte: niet goed dat Kamerleden niet bij boerenprotest kunnen zijn

Het is volgens minister-president Mark Rutte ‘niet goed’ dat een aantal Kamerleden niet bij het boerenprotest in Stroe aanwezig kan zijn. “We moeten met elkaar ervoor zorgen dat iedereen die daar het woord wil voeren, in staat is dat te doen.”

Een aantal Kamerleden, onder wie Tjeerd de Groot (D66), Thom van Campen (VVD) en Derk Boswijk (CDA), kreeg van de NCTV het advies niet naar de betoging te gaan, omdat hun veiligheid niet gegarandeerd kon worden.

Over het feit dat boeren massaal met trekkers de snelweg op gegaan zijn, waardoor lange files ontstonden, zei de premier: “Je moet je houden aan de aanwijzingen van het openbaar bestuur.”

Boswijk gaat wel

Hoewel ook CDA-Kamerlid Derk Boswijk van de NCTV het advies had gekregen om niet naar het boerenprotest in Stroe te gaan, is hij er toch. “Het was voor mij geen optie om niet te gaan”, laat hij weten aan het ANP.

Het CDA-Kamerlid vindt het ‘wel waardeloos’ dat dit advies moet worden gegeven door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. “Je wil dat Kamerleden altijd en overal bij bijeenkomsten of demonstraties aanwezig kunnen zijn, ook als de boodschap niet welgevallig is bij de organisatoren.”

Boswijk vindt dat ‘we polarisatie moeten voorkomen’. “Daarom ga ik vandaag toch met de boeren in gesprek.”

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier.

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Reacties

 1. Dat die ruzie zoeker van D33 niet welkom was, snap ik. Die probeert alleen het vuurtje op te stoken. Die van Campen durfde niet voor een kritische menigte te staan en zijn partij te verdedigen. Alle lof voor Boswijk die dat wel gewoon deed!

 2. als ik jullie was, zou ik gewoon het gezonde verstand gebruiken (indien aanwezig) en stoppen met heel veel domme praat te verkopen hierzo. wereldvreemd volk!! walchelijk
  Verder heb ik niks tegen boeren, maar wel aversie jegens hun egoistische en egocentrische opstelling gepaard gaande met een zeer beperkt aanpassingsvermogen. De goeden niet ten na gesproken overigens.
  Ik ben bij dat ik er niks meer mee te maken heb. ik volg het wel.
  ik zou zeggen: plak er nog een dag (of 2) achteraan, je bent er nu toch

  1. Als ik jouw was zou ik stoppen met die domme praat te verkopen, wereldvreemde anoniem. Ik heb verder niks tegen jou alleen wel aversie tegen jouw ongefundeerde, egoïstiche en egocentrische opstelling.

  2. Er zijn heel wat mensen die met wandelen door de natuur hun geld verdienen. Een stikstof “probleem” is een soort probleem dat goed is voor de “job security” van die personen om het zo maar te zeggen. Stikstof is een verzonnen flut probleem waar alleen Nederland onder gebukt schijnt te gaan. De oplossing is dat de boeren van hun grond afgejaagd worden en dan wordt de wereld weer zoals het eens was… Wat jij (b0c39) in al je wijsheid vergeet is de overheid dan ook voor een soortgelijke flut reden jouw eigendom kan claimen.

 3. 22 juni, 15.50, super, iedere week die a 1 snelweg bij stroe afsluiten. gaat de gehele nederlandse gemeenschap wat aan het zogenaamde “stikstofprobleem ” in dat kwetsbare natuurgebied doen. gelijke monniken gelijke kappen. maar ook de waal veel minder laten bevaren, waar de rivier de natura 2000 gebieden door snijd. enz enz.

 4. Lekker rustig hier nu de hele zooi in Stroe zit, althans op weg is daar naar toe
  Geen overlast van op en neer geblaas de hele dag, heerlijk.
  kunnen die boeren niet iedere week een dag naar Stroe om te protesteren met hun trekkers?

  1. Ik zou als ik jou was naar oost- Oekraïne gaan verhuizen, daar is al 25% vd boeren weg!
   Dat zal voor jou echt een uitkomst zijn geen boer of burger meer te bekennen waar jij last van kunt hebben.

Beheer
WP Admin