Langs in totaal 4 kilometer gangpad zagen de ruim 55.000 bezoekers van de vakbeurzen ATH en GTH meer dan 5.000 trekkers, machines en gereedschappen van meer dan 500 merken. - Foto's: Mark Pasveer MechanisatieNieuws

Ruim 55.000 bezoekers op vakbeurs ATH-GTH

Meer dan 55.000 boeren, loonwerkers, en groenprofessionals bezochten afgelopen week de vakbeurzen AgroTechniek Holland (ATH) en GroenTechniek Holland (GTH) in Biddinghuizen (Fl.). De beursorganisatie kijkt tevreden terug op de vakbeurzen ATH en GTH die voor de eerste keer naast elkaar werden georganiseerd.

Het beursterrein werd elke dag druk bezocht. Terwijl zon en buien elkaar afwisselden was de stemming onder de standhouders en bezoekers goed. Het enthousiasme was voelbaar bij zowel standhouders in de agro- en groensector en beursbezoekers na drie jaar geen beurs vanwege corona.

Meer dan 5.000 trekkers

Langs in totaal 4 kilometer gangpad zagen de bezoekers meer dan 5.000 trekkers, machines en gereedschappen van meer dan 500 merken. Naast de bekende, trouwe bezoekers namen ook veel jongeren en studenten, ofwel de boeren en groenprofessionals van de toekomst, een kijkje. “Kortom, deze combinatie van twee vakbeurzen was in alle opzichten geslaagd te noemen en is veelbelovend voor de toekomst,” aldus beursmanager Willem Bierema.

Bekijk hét machinenieuws van vakbeurs ATH 2022

Bronzen Sikkel 2022 uitgereikt

De vakjury kende unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel 2022 toe aan de Nucrop-techniek van Kamps de Wild. “Met de Nucrop-techniek is loofdoding geheel zonder chemie mogelijk. Een waardevolle innovatie voor de sector, die de Bronzen Sikkel 2022 meer dan verdient”, aldus de vakjury.

De jury kende een tweede prijs toe aan Agrifac Machinery voor de AtmosAdaptivePlus. De derde prijs was voor het Pudama-systeem van Kverneland. De ATH-publieksprijs ging naar de volledig elektrische trekker van Agromec.

Winnaar Beste Trekkerchauffeur van Nederland

Arno van den Brand uit Nispen (N.-Br.) won de finale Beste Trekkerchauffeur van Nederland. Die werd gehouden op vrijdag 16 september, de derde dag van de AgroTechniek Holland. Op de tweede plaats eindigde Arne Bekkers uit Veghel (N.-Br.). De derde plaats ging naar Elwin Wolting uit Zwinderen (Dr.).

Beheer
WP Admin