Remmentestdag bij Kraakman in Hillegom. - Foto: Fred Libochant MechanisatieNieuws

Remmentestdag op eerste teststraat van Nederland

Tientallen klanten lieten hun combinaties testen tijdens de remmentestdag bij Kraakman in Hillegom.

Bij deze vestiging is de eerste Agro-remmenteststraat van Nederland, en is APK 3 en NMI goedgekeurd. Van afkeur was bij geen van de aangeboden combinaties sprake, maar de helft had wel een onderhoudsbeurt nodig door een te grote afwijking van de remmen tussen links en rechts.

Test duurt een kwartier

Martijn van Katwijk, werkplaatschef bij Kraakman: “De remmentest voeren we in ongeveer een kwartier uit. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent. De remvertraging van de trekker moet minimaal 4,5 m/s zijn. Voor gebruikte aanhangers zijn op dit moment geen keuringseisen, maar bij minder dan 4,5 m/s remvertraging of een remverschil van bijvoorbeeld 10% à 15% adviseren we toch echt om dit op te lossen. Niet alleen voor de bestuurder van de combinatie, maar ook voor het overige verkeer.”

Omdat de teststraat van Kraakman ook voor Nederland nog nieuw is, merkt Van Katwijk dat klanten in het begin nog wat afwachtend waren. “Inmiddels zien zij steeds meer het belang in van het testen van de remmen van een combinatie”. Hoewel de door Kraakman georganiseerde testdag is geweest, kunnen klanten die twijfelen aan de remkwaliteit van hun combinatie gewoon nog een afspraak maken voor het testen van hun remmen in Hillegom.

Beheer
WP Admin