Foto: Pixabay BoerenlevenNieuws

Regionale radiozender maakt Boeren Top-20

Met de boerenhitlijst willen Radio Voorst en Veluwezoom boeren een hart onder de riem steken.

Om boeren een hart onder de riem te steken, stelde het regionale radioprogramma Mo’j is luusteren een lijst van 20 boerenliedjes samen. Mo’j is luusteren is een programma van Radio Voorst en Veluwezoom, dat sinds 1 februari van dit jaar radioprogramma’s uitzendt in de regio Oost-Veluwe.

Mo’j is luusteren is een dialectprogramma. Boeren zijn niet de doelgroep, maar het is de programmamakers niet ontgaan dat boeren meer en meer te maken hebben met wet- en regelgeving die hun bedrijfsvoering en soms zelfs hun voortbestaan bedreigt. Met de Boeren Top-20 hopen zij deze beroepsgroep een steuntje in de rug te geven.

Normaal

De top-20 is samengesteld uit de vele liedjes die allerlei artiesten ooit maakten met boeren in de hoofdrol. Boerenrockgroep Normaal zit er uiteraard bij, maar ook namen als Dutch Boys, Herman Finkers en Mannenkoor Karrenspoor.

Welk boerenliedje op 1 staat? Dat wordt zaterdag 31 juli bekend gemaakt. Het programma wordt dan uitgezonden tussen 10.00 en 12.00 uur. De woensdag erna wordt het van 18.00 tot 20.00 uur herhaald.

Wie niet uit de regio komt, kan via internet luisteren. Het programma naderhand terugluisteren kan ook.

Beheer
WP Admin