Premium
In zeven ‘sleutelgebieden’, waaronder de Gelderse Vallei, moet volgens het rapport niet alleen de stikstofuitstoot naar beneden, maar zijn ook droogte, waterkwaliteit, weidevogels, bereikbaarheid en verstedelijking onderwerp van aandacht. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Rapport: ruimte voor landbouw en emissiereductie

Reacties

  1. Poeh, lastige materie, maar wel een aanzet om naar een oplossing te komen waarbij niet elke paar maanden weer nieuwe middelvoorschriften worden bedacht. Niet alleen baseren op technische oplossingen die veel geld kosten, met ook nog eens het risico dat ze niet voldoende werken. Enerzijds gaat het plan direct over de toekomst van individuele bedrijven waar het als opofferen wordt ervaren. Anderzijds ook over de toekomst van de sector zodat die niet van struikelblok naar struikelblok gaat. Als dit plan realiteit heeft betekent het dat de reductiedoelstelling voor een groot deel van de agrarische sector beperkt kan zijn ten opzichte van de 50% doelstelling van andere sectoren. Er zal nog wel wat water door de Rijn gaan voordat het zover is.
    (Overigens een rivier die door een regio stroomt waar ze ook flink aan de bak moeten, want Duitsland scoort ook zeer laag in waterkwaliteit, net als onze zuiderburen. De discussie waar Nederland al een tijd in zit barst daar nu ook volop los).

  2. geen technische oplossingen want dat levert geen ruimte voor woningen op bedoelen ze…

Beheer
WP Admin