Premium
Gezicht op Amsterdam vanuit het veenweidegebied bij Abcoude. - Foto: Herbert Wiggerman AlgemeenColumn

‘De Randstad beslist over de boer’

Reacties

  1. We mogen graag de schuld van de teloorgang van d elandbouw wijten aan de Randstad, waar de Jups en de Woke hun domicilie hebben. Deze mensen jagen hun biodiversiteitsdroom na en daa moet de boer aan voldoen. Als dit betekent dat de boer in Nederland en EU voor de verwachte prijs deze supper kwalitiet kunnen leveren of niet meer kunnen leveren omdat de eisen te streng zijn om nog iets te laten geoeien, gaan ze hun supperfood imposteren uit landen waar de cerificering eenvoudig gaat via een goed gesprek en betaling leges bij de ambtenaar. Dat vermoedelijk deze import gepaard gaan met verminderde biodiversiteit aldaar en zonder klimaat bescherming is dan niet meer van belang. Al deze mensen hebben geen idee van wat het na WWII aan moeite heeft gekost om de verzwakte landbouw weer op te bouwen. Jammer dat Geschiedenis een vergeten vak begint te worden op onze scholen, zodat de Nederlander niet meer weet hij Weg komt en al helemaal niet waar hij staat en daarmee de toekomst in een droom ziet zonder werkelijkheidsbezef.

  2. Besturen beïnvloeden vanuit het gevaar. Gevaar is een gevaarlijk woord. Zeker met kloof en polarisatie. Verdeel en heers blijft de grootste zwakte in agrarisch Nederland.

  3. Met bbb in de tweede kamer zijn leugen vertellen niet meer mogelijk. Dat is al heel wat. Als bbb ook nog de landbouw en visserij minister mag leveren dan is dat een hele sprong vooruit

    1. Precies en dan samen met Wilders als netto betaler naar Brussel om afbouwderogatie terug te draaien.

    2. helaas een waarheid als een koe. wat zijn we toch gezakt in 70 jaar met de landbouw. toen had je nog de gratis rijksvoorlichtingsdienst en respect voor de boer…. nu regels en regels, controles enz . enz.

Beheer
WP Admin