Premium
Foto: Roel Dijkstra AlgemeenNieuws

Rabobank: krimp veestapel geen doel op zich bij stikstofaanpak

Reacties

  1. Aanbevelingswaardig is om het gehele Trouw-interview te lezen.
    Wiebe Drayer geeft blijk een heel realistische kijk op de stikstofproblematiek te hebben.
    Weet u wat er ook in staat?
    Nou, dat de Rabo 85% van alle Nederlandse boeren- en tuindersbedrijven financiert en dat dat goed is voor 5% van hun balans.! “Wij zijn veel groter in hypotheken”, zegt Drayer!
    Je hoeft Nyenrode niet gedaan te hebben om te beseffen dat de Rabo niet voorbij gaat aan de belangen van ander maatschappelijke groeperingen.
    Drayer verwacht ook niet dat er een aanstaande kaalslag op het platteland plaats zal gaan vinden.

    Het zou zomaar kunnen, dat de topmensen van andere banken een soortgelijke visie hebben

    Jammer, dat Boerderij niet de volledige tekst van het interview publiceert.
    Ik sluit niet uit dat dat heel verhelderend zou werken bij sommigen van u alvorens u per tractor naar Stroe of Barneveld afreist.
    Ik zou het zonde vinden van de verspilde dure dieselolie.

    1. Precies, liever 20 bouwkavels financieren dan 1 ha bij een boer. Rabo speelt meerdere spelletjes tegelijkertijd. Laten boeren uitkopen door de overheid met belastinggeld zodat ze zelf de broek niet scheuren. Laten ook rfc bedrijfsonderdelen afstoten voordat het rabo geld kost.

  2. dit gaat helemaal verkeerd, wat is er mis met de natuur, ook natuur heeft stikstof nodig. Ook rabo heeft belang bij innovaties en dat is nu net de kant op die we niet moeten, je wilt de koeien toch niet achter de luchtwasser en al die nodeloze en geldverslindende innovaties. Het zou de de Rabobank sieren om achter al die deskundigen te gaan staan die het hele stikstofgebeuren maar een theoretisch gedrocht vinden.
    We moeten er met zijn allen voor zorgen dat er nog dit jaar nieuwe verkiezingen komen.

    1. Weet je welke lieden de rabo de laatste jaren heeft aangetrokken? Dat zijn allemaal van die d66 en groenlinks poppetjes. Lieden die liever 20 bouwkavels per ha financieren dan een boer. Lieden die graag buiten europa op vakantie gaan maar wél duurzaam l.llen.

  3. Voor boeren betekent een krimp in productievolume betere verdiensten, laatst werd nog veelvuldig gerapporteerd dat de Nederlandse melkprijs naar ongekende hoogte is gestegen door een landelijke productiedaling van 3%. Banken financieren natuurlijk niet alleen de boer maar ook de toeleveranciers en afnemers van de boer. Voor hen is het veel interessanter hoeveel wordt er AAN de boer verdiend en niet zo zeer hoeveel verdiend de boer. De belangen zijn tegengesteld.

  4. Tja, dat is de grote vraag: wat mogen die plantjes die je gaat beschermen kosten? En wat moeten we laten omdat het beschikbare geld naar die plantjes gaat? Knijpen we naast de boeren ook de vele burgers met een kleine beurs uit? Reken uit wat de beschermde plantjes kosten en vraag de burger of die bv 2.000 euro per persoon wil besteden voor die bescherming. Bij 5 gezinsleden dus 10.000 euro naast datzelfde bedrag voor de warmtepomp en nog eens voorde electrische auto. Je ziet nooit deze vraag in de volkskrant of nrc. Waarom niet? Omdat de burger dan wegloopt.

Beheer
WP Admin