Premium
Foto: ANP AlgemeenNieuws

Rabobank: geen spijtbetuiging over rol stikstofcrisis

Reacties

 1. Beste mensen elke bank bankiert om winst te maken zoals elke boer ook probeert om winst te maken, dat met het verstrijken der jaren men tot nieuwe inzichten komt is niet vreemd, dat noemt men voortschrijdend inzicht. Dat we in Nederland wat doorgeschoten zijn in de intensieve veehouderij moge duidelijk zijn. Een groot deel van dergelijke bedrijven zijn geen boerenbedrijven meer maar complete industrieën. Dat werd door de overheid toen aangemoedigd om vooral veel en goedkoop voedsel te produceren. Om hiervoor één schuldige aan te wijzen is hyporiet in feite zijn alle Nederlanders hier schuldig aan want wie koopt niet bij de goedkoopste supermarkt. Dat geldt ook voor b0c39763-4a80-43a7-b084-35bac7fbd0f5. Ik heb ook de goedkoopste hypotheek genomen en dat was ook bij de Rabo.
  Dat men met het met de kennis van nu anders zou hebben gedaan is niet meer dan logisch, als ik alles vooruit had geweten dan was ik al lang schatrijk geweest. Dat er ingrijpende maatregelen nodig zijn om de stikstofcrises aan te pakken moge duidelijk zijn. De kosten van die aanpak dienen door iedereen gedragen te worden. Overigens is het frappant te noemen dat het departement van minister Kaag met een berekening komt dat er maar de helft moet worden teruggebracht ten opzichte van vorige berekeningen. Nu zullen de boeren wel massaal op Kaag gaan stemmen.

 2. Beste Armer, jij weet vast wel dat nepnieuws verspreiden heel destructief is.
  Want wie zijn eigenlijk de financiers van Tata?
  Nou dat zijn alle beleggers die aandelen Tata bezitten en daar zitten de grote (en kleine) banken vast wel bij en verder natuurlijk agrarisch ondernemers zoals jij.
  Ik weet niet of jij dagelijks het nieuws volgt? Nou, ik wel en ik kan je zeggen dat niet alleen Rabo, maar alle grote banken zeer kritisch gevolgd worden en de afgelopen jaren hier en daar behoorlijk het boetekleed aan hebben moeten trekken.

  1. Beste streepjescode . Wat heeft dit uiteindelijk met het stikstof verhaal te maken . Gaat bij banken meestal om wit wassen en handel praktijken die buiten boekje gaan . Het financieren van boeren en bedrijven heeft daar weinig mee te maken . Of de bedrijven moeten zelf ook zaken doen die daglicht niet kunnen verdragen . Bij boeren is dat gat van maar wat aanrommelen afgelopen sinds de voedselveiligheid en dierherkenningen zijn intrede hebben gedaan . Er is geen een afnemer die dieren van onbekende herkomst wil en akkerbouw producten het zelfde . Middelen ,voer, dierenarts ,loonwerker en alle anderen die leveren of afnemen moeten gecertificeerd zijn .Buiten de certificeerde organisatie zit de NVWA de boeren ook in de nek . Hoe weet u zo goed wie er Tata aandelen bezit . Dus u zit tegen de boeren te schoppen dat ze vervuilen en u schop niet tegen Tata aan . Maar probeert de boeren uit eindelijk de schuld te geven dat zij mede Tata in de benen houden . Verder maak ik uit dit verhaal op dat u geen bank nodig heeft want u doet niet aan zulke praktijken . Dat is dan lovenswaardig te noemen . Maar evengoed bent u net als ik en de rest mede vervuiler en moeten we met zijn alle wat inleveren en niet alleen de boeren inleveren . En de bouw en vliegen enz. de stikstof van de boeren geven . Want dan wordt het probleem verschoven en feest gaat gewoon door

 3. Je hoort nooit iets negatiefs over de bankiers van tatasteel, van een kolengestookte energiecentrale enz. Hoeft van mij ook niet want elke activiteit geeft vervuiling. Zelfs werkloos op de bank zitten want die bankproductie heeft een uitstoot.

 4. Beste barcodeman, ik denk dat jij een van de grotere vervuilers bent en dat je nu hier schoon schip probeert te maken om de boeren overal voor uit te maken . Dan kan je tegen je vrienden zeggen (als je die hebt) dat wij de grote vervuilers zijn en dan kan jij lekker door gaan met je vliegvakantie , ik zou maar lekker een enkele reis boeken

 5. Beste streepjes code. Het milieu wordt door iedereen belast door u mij en de rest . Na de oorlog mocht er geen honger meer zijn . De landbouw en veehouderij werden aangezet om meer en beter voedsel te produceren . Toen is de industrie rond om de landbouw mee gegroeid en kwamen er super markten . Die na verloop van tijd de grootste hoop van verkoop levens middel in handen hadden . Zij gingen de industrie weer uit knijpen en de industrie de boeren weer . Maar ook in de fabrieken werd flink uitgebreid en arbeid omstandigheden werden beter . Zo ook bij de boer dus deze kon meer produceren met dezelfde hoeveelheid arbeid . Dus eten werd naar verhouding niet duurder en dus groter deel van inkomen kon aan luxe uitgegeven worden . Denk aan auto ,tv, vakantie .sport en hobby ,uitgaan enz. Dit is ook meer geworden en belast milieu ook . Moet dit dan ook terug gebracht worden naar wat het vroeger was . Geen auto geen tv niet op vakantie . De Rabo en ander banken hebben ook bij burgers luxe huizen gefinancierd die ook kleiner hadden kunnen zijn dus minder belastend waren geweest . Als er een probleem is zijn we met zijn alle daaraan mede schuldig . En dus u en ik ook want wij maken gretig gebruik van de voedingsmiddelen die er zijn . Rijden auto kopen producten de gemaakt zijn waarbij milieu belast is reizen enz. . Daarom het is ten hemel schreiend dat u zo op de boeren af zit te geven .

  1. Beste Hendrix, u heeft gelijk als u stelt dat het milieu wordt belast door iedereen belast u mij en de rest.
   Ook heeft u gelijk dat kwalitatief goed en op verantwoorde wijze geproduceerd voedsel te goedkoop is.
   Maar wat ik ook proef in uw betoog is dat u geen of weinig begrip heeft voor de burger die ook graag wil wonen en auto willen rijden en eenmaal per jaar op vakantie wil.
   We zullen met zijn allen moeten inleveren de agrarische sector, de industrie, de bouw en Schiphol laat dat besef tot een ieder doordringen. Door naar een ander te wijzen los je de problemen niet op.

 6. Beste streepjescode ,
  U is wel heel erg verkokert bezig .
  Want heel de nederlandse samenleving inclusief alle na oorlogse kabinetten hebben zich verrijkt ten kosten van de agrarische sector .

  1. Beste Steenwijk u stelt dat de hele Nederlandse samenleving inclusief alle naoorlogse kabinetten zich hebben verrijkt ten kosten van de agrarische sector.
   Dat is ronduit kortzichtig, de sector heeft dat laten gebeuren en steeds gereageerd door meer te gaan produceren dat aangemoedigd door de periferie van de landbouw. Maar uiteindelijk bent u het zelf geweest die bij de bank heeft aangeklopt voor een hypotheek of financiering dan is het achteraf makkelijk om de schuld van uw probleem bij een ander neer te leggen.

 7. Goed dat de bank dit zo aangeeft. Er is niks mis met de agrarische sector alleen is er een klein groepje mensen in NL die momenteel heel hard schreeuwt dat dit niet zo is. Die krijgen veel te veel aandacht en daar loopt de politiek in mee. Natuurlijk wil onze landbouw ook het beste voor de natuur en zet daar ook elke keer weer zijn beste beentje voor. Laat de sector zijn gang gaan en zie dat het steeds weer veranderd. Wat de markt vraagt komt vanzelf

  1. Beste Boer als onze landbouw ook het beste voor heeft met de natuur waarom wordt er dan zo weinig natuur inclusief geboerd. Waarom is het onderdeel natuur steeds het sluitstuk van de begroting.
   Ik kom regelmatig bij boeren over de vloer en merk ook dat een groot deel wel wil veranderen, maar daarbij wordt tegengehouden door de periferie van de landbouwsector die zal er alles aan gelegen zijn verandering tegen te houden want verandering betekent omzetverlies dus minder winst. Ook stelt u wat de markt vraagt vanzelf komt ik kan u verzekeren dat dat gepaard gaat met ongewenste ontwikkelingen zoals een te hoge stikstof uitstoot en te weinig ook voor dierenwelzijn.

 8. spijt , schamen ze moeten trots zijn op de beste agrariche sector van de wereld die nou door een puur politieke keuze en chantage van d66 in een kwaad daglicht gezet wordt

  1. Zekers, als je die d66ers binnenhaalt gaat het hard (achteruit). Rabo wordt een bank voor huis hypotheken (op boerenland). Ik ben benieuwd hoe de rabo zich gaat terugtrekken uit de landbouw. Financierden ze eerst rfc, vion en de akkerbouwperiferie samen met de boerenbedrijven, nu trekken ze zich terug bij de boeren. Blijft de periferie met te grote capaciteit en leningen achter. Rfc heeft al niet voor niks vele fabrieken verkocht.

 9. Helemaal gelijk code…..
  We moeten ophouden met voedsel produceren……
  En eten natuurlijk, anders is onze stikstof van onze pis en poep niet gereduceerd, het zou zonde zijn van onze prachtige natuur.
  Ik zou zeggen allemaal een berenvel aan en we gaan terug leven in de bossen en eten wat de natuur ons geeft….
  Ik denk dat het geweldig gaat worden…….

 10. “De Rabo keek weg”
  Uitgebreide reportage vandaag in Trouw.
  Trakteer uzelf, lees het en verrijk uw blik op de boeven die feitelijk bijgedragen- en zich exorbitant verrijkt hebben aan de(het) vrijwel onherstelbare milieu(leefomgeving) verpesting door de (intensieve)veehouderij.
  Zembla is ook aanbevelingswaardig. Het is ten hemel schreiend, werkelijk waar.

Beheer
WP Admin