Premium
Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Rabo gebruikt boerenverstand verkeerd’

Reacties

 1. Heren, heren, een beetje meer nuance is hier toch wel op zijn plaats, dat een bank ongeacht welke zich beraadt over een lening en dan daarbij de overweging meeneemt of de kredietnemer ook in de toekomst aan zijn verplichtingen kan voldoen is volstrekt normaal. Elke bank streeft erna de hoeveelheid risicodragend kapitaal terug te dringen ze hebben geleerd van het destijds instorten van de huizenmarkt.
  Als u gevraagd gaat worden een miljoenenfinanciering op tafel te leggen voor een bedrijf in een toch al overgefinancierde sector wat zou u dan beslissen. (Ik zie voldoende boekhoudingen in om de conclusie overgefinancierde sector te kunnen trekken) Dus wat de RABO doet is niks meer en minder dan zijn gezonde (boeren) verstand gebruiken.

 2. Heren, heren, een beetje meer nuance is hier toch wel op zijn plaats, dat een bank ongeacht welke zich beraadt over een lening en dan daarbij de overweging meeneemt of de kredietnemer ook in de toekomst aan zijn verplichtingen kan voldoen is volstrekt normaal. Elke bank streeft erna de hoeveelheid risicodragend kapitaal terug te dringen ze hebben geleerd van het instorten van de huizenmarkt

 3. Een bank opgericht door en voor boeren. Welke de afgelopen jaren alle zeggenschap naar de toren van Utrecht heeft getrokken. En de leden hebben dat laten gebeuren. Dat zich nu bezig houdt als een transactie verdien model bank.
  Dan is publieke opinie Window dressing gemeen goed. Net als andere banken. Ook die 25 miljard is dan een zekerheid die je niet laat liggen.
  Want ja geld is geld moeilijker gaat het niet worden. Na de schandalen in het verleden moet je wel blijven aanhaken als er wat te halen valt. En je voetje weer wit wil wassen.

 4. Als ik boer was en de mogelijkheid voor rendabel investeren of bedrijfsoverdracht zie, was mijn gang richtng rabo verandert in Route ABNAMRO ,zij blijken niet vies te zijn van landbouw. enekele decennia gelden hebben hetzelfde mee gemaakt Rabo moeilijk en nog moeilijker dus ivesteerders naar ABN en zie het geld was geen probleem en de eisen niet afwijkend van andere productiebedrijven. Ik krijg steeds meer het idee dat Rabo er is voor de investeerders in de grote landbouw projecten over de grenzen. De bedrijven die met hun massa productie de wereldmarkt overspoelen tegen voor ons afbraak prijzen en daarmee heeft de grootinvesteerder de eigen landbouw ten dode opgeschreven. Dit leidt tot het huidige beleid en daar zal de bank niet minder worden, want de uitgekochte boeren zullen hun leningen wel kunnen aflossen, daarvoor staat de belastingbetaler borg.
  Of zou de Rabo niet als de ABNAMRO op basis van lease willen werken als het gaat over onroerendgoed. Het vermoeden bestaat dat AgriPort in Noord Halland voor een groot deel op lease cons***ie werkt en daarmee is het glastuinbouwbedrijf van de Lease maatschappij (Bank).deze reactie is automatisch gemodereerd

  1. Met als voorzitter oud VVD minister financien Gerrit Zalm van 2008 t/m 2016, die alle burgers met niet veel eigendommen in NL armer gemaakt heeft door zich hard te maken voor de invoering vd Euro. Na invoering vd Euro is alles VEEL duurder geworden,terwijl de lonen,pensioenen,landbouwproducten ver achter zijn gebleven.

 5. Als ik wiebe draaijer zou ik mijn niet met politiek bemoeien. Hij is ingehuurd om voor zijn leden te vechten. De rabo is een coöperatie anders moeten ze het woord coöperatie schrappen.

 6. Da’s volgens Arie Noordam helemaal geen probleem. Volgens hem lenen veel boeren voortaan buiten de Rabobank om.
  By the way: als ik Wiebe Draaijer was (wat niet is) zou ik hetzelfde verstandige besluit nemen.
  Groetjes allemaal.

Beheer
WP Admin