Foto: Van Assendelft Fotografie VarkensNieuws

Rabo en POV lanceren ondernemerschapstraining

Rabobank, de Producenten Organisatie Varkenshouderij en de Ondernemerschap Academy zijn bezig met de ontwikkeling van het Toekomstgericht Ondernemerschap Programma (TOP) Varkenshouderij.

TOP is een programma met een-op-eencoachingsessies, een persoonlijkheidsanalyse, bedrijfsbezoeken en verdiepende bijeenkomsten met gelijkgestemde ondernemers uit de varkenshouderij.

Bouwen aan bedrijf

Inspireren, bewustwording en coaching zijn speerpunten van dit programma. Dit moet varkenshouders helpen om strategisch vooruit te kijken en te blijven bouwen aan een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf. Voor ondernemers in andere sectoren is deze training al verzorgd. In andere sectoren wordt het gewaardeerd, volgens René Veldman, sectormanager varkenshouderij van Rabobank. Het lesprogramma voor de varkenshouderij is bijna klaar. De start van het programma hangt af van de situatie rond corona. Groepsonderwijs aan volwassenen is nog niet toegestaan

Keuzes maken

In zijn laatste kwartaalupdate van de varkenssector benadrukte Rabobank het belang voor varkenshouders om keuzes te maken voor een bepaalde afzetmarkt. Eind deze maand staat ook een webinar gepland over dit thema. Dit trainingsprogramma is mede bedoeld om varkenshouders te helpen bij het maken van keuzes.