MechanisatieNieuws

Prototype New Holland Big Baler gespot

Duitsland – Op een ingezonden foto is te zien dat New Holland werkt aan een nieuwe grootpakpers, bedoeld voor het maken van vastere pakken. Hij is gezien in Oost-Duitsland, waar ze hem afgelopen zomer testten in stro.

Op de foto wordt de pers wordt aangeduid als Big Baler 1290 cropcutter, maar de machine wijkt duidelijk af van de doorsnee machines.

Op het eerste gezicht is het geen opvallende machine, maar wanneer je naar het zijaanzicht kijkt is er toch wat vreemds. De kappen boven de pick-up zijn groter en komen verder naar voren dan bij de normale pers. Hieronder zitten het vliegwiel en de plunjerarmen. Dit zou kunnen betekenen dat langere plunjerarmen worden gebruikt voor een langere en meer krachtige persslag. Ook het perskanaal lijkt langer; een trend die we al eerder vaststelden bij de concurrenten Krone en Claas. Het langere perskanaal is nodig om strobalen vaster te persen, zodat vrachtwagens meer gewicht aan stro kunnen laden.

Verder zijn de luchtslangen opvallend. Boven op de pers zitten enkele dikke luchtslangen. Logischerwijs zou je daar knopers mee schoon kunnen blazen. Op de pers lijkt een hydraulisch aangedreven turbo te zitten, en de koppeling aan de slang lijkt vreemd. Als dit de aanzuiging is, dan zou deze niet op een handige plek geplaatst zijn. Wellicht heeft dit nog andere functies? Wie meer weet, kan reageren.

Beheer
WP Admin