Steeds meer fabrikanten willen een graantje meepikken van de progressie van automatisering naar autonomie. Dat dat niet per se onbemand hoeft, zien we bij Amazone en Claas die samen met AgXeed en inmiddels ook Müthing een autonomiesamenwerking hebben opgezet. - Foto: Claas MechanisatieAchtergrond

Precisielandbouw prominent op Agritechnica; dit kun je zien

Op de komende Agritechnica zijn automatisering, smart farming en robotisering prominenter dan ooit. De gemene deler van de nieuwigheden qua precisielandbouw is dat ze meer gemak en inzicht opleveren.

Meer doen met minder kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen, bodemdruk en arbeid, en tegelijkertijd meer inzicht geven. Dat is toch wel de rode draad in de nieuwigheden op het gebied van precisielandbouw die voorafgaand aan de Agritechnica bekend zijn gemaakt.

Zo biedt Amazone dankzij sensoren inzicht in de toestand van een cultivator achter een onbemande trekker of veldrobot met een geringere bodemdruk. De AEF lanceert AgIN, een cloudoplossing die een brug moet slaan tussen fabrikanteigen managementsystemen. Schoffelspecialist K.U.L.T. Kress gaat de cameratechniek van Ullmanna en de lasertechniek van WeedBot toepassen om onkruiden nauwkeuriger te bestrijden. Grimme gebruikt op haar beurt lasertechniek om inzicht te geven in aardappelopbrengst, knolgrootteverdeling en tarrapercentage.

Lees meer nieuws over Agritechnica

Lees verder onder de foto’s in dit artikel

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina de themapagina 'Precisielandbouw - Perfectioneer je teelt op basis van data'.
Beheer
WP Admin