Premium
Johan Remkes heeft een uitnodiging gestuurd aan allerlei boerenorganisaties, plus aan natuurorganisaties. - Foto: ANP -Column

‘Praten over stikstof alleen onder voorwaarden’

Reacties

 1. Hermus, begrijpend lezen? van den Oever spreek amper ABN en kan niet eens zijn gedachten in samenhangende zinnen onder woorden brengen. Behalve ontwrichting van de samenleving, leidt zijn gedrag tot niets. Een
  Een zichzelf respecterende boer moet niet achter hem aan lopen.
  Je geeft een goede omschrijving van die relschopper

 2. ik vind de oproep van fdf super om het gesprek via live steam uit te zenden super. ik roep de lto leden op om dit te eisen, iedereen wil toch transparatie?

  1. Waarom moet LTO een parallelle bond faciliteren, waarvan de Fu…. ehhhh…. leider zich altijd overschreeuwt en velen ook LTO en Sjaak van der Tak voor alles wat lelijk is uitmaakt? Eerst hele diepe nederige excuses van dat sujet, die minkukel, aan Sjaak en LTO. Dan overwegen we misschien om hem mee te laten luisteren.

   Door het vergoelijken van blikschade en asbestdump, wat vd Oever doet in media, waarbij hij waarschuwt dat het nog erger zal worden, dan stel je je m.b.t. praten buiten de orde. Je hebt je buiten de tafel geplaatst, wat boeren in hun paniek ook vinden.

   Gokje. Als FDF en Mark van den Oever mee gaan praten of luisteren. Hij stelt daar dan (onzinnige?) eisen vooraf om dialoog op argumenten te kunnen vermijden, Breekt verkenning met Remkes plots woedend af. Trekt zo alle aandacht. Noemt ieder ander ‘verrader’. Speelt zelf slachtoffer van de elite.

   Dit trucje deed hij voorjaar 2020 ook al, met al die Judasbrieven toen. Sieta is waarschijnlijk de ook boze, die persoonlijk gram moet halen vanwege een ouwe kwestie. Toen brak Jeroen van Maanen met hem. Hij is een ongeleid projectiel. Ik twijfel over zijn geestesgesteldheid.

   Ik heb ook alle reden om boos te worden op de overheid, want ook ik ben dat al decennia, omdat mij/ons onrecht is aangedaan. Maar ik ga niet op psychopathische wijze mijn gram halen. Ieder zijn eigen niveau. Ik het mijne. Hij het zijne. Heel Nederland kan ervan meegenieten.

 3. Beste heer Van der Tak ,u maakt een grote fout door zich los te laten zuigen van Bart v d Kemp en Mark v d Oever .
  De heer Rutte gaat uw bereidheid gebruiken om de kabinetsplannen uit te voeren om agrarische sector te saneren .
  Ontzettend jammer dat u niet met zijn drieen blijft op trekken .

 4. Net mark van de oever gehoort volgens mijwil die niet veel bewegen, maar ik hoop dat het afgelopen is met de blokkades, bedreigingen, vernielingen moeten er eerst gewonden of doden vallen? En dit wordt gebagatelliseerd door diezelfde mark, stop met die stommiteiten, We verliezen de steun van de bevolking, ga praten dat is de enige manier om hier uit te komen ,
  Een bezorgde boerin

  1. Teun, praten heeft geen zin, en rotzooi schoppen evenmin. Het is kwestie van een langen adem ,rutte kan niet aankomen dat ie 0 steun heeft onder de boeren, dan is zijn stikstof aanpak niet legitiem naar buiten toen.
   Dus het is zaak om hem eerst hier in te laten falen, en dan pas is er misschien iets te halen voor de boeren!
   Het is eigenlijk het zelfde als met poetin, als je gaat praten geef je zijn belijd legitimiteit!

 5. Waarom stelt LTO niet de voorwaarde dat Agractie ook aan tafel zit. Samen een vuist maken. Veel beter als er meer belangenbehartigers van de landbouw aan tafel zitten. LTO wordt ingepakt en uitgespeeld, wil veel te graag aan tafel. Dit gaat ze veel leden kosten.

  1. Het is een 1e verkenning. Snappen jullie geen Nederlands? Een 1e verkenning!!!!

  1. Kun je niet lezen? Begrijpend lezen? Blijkbaar niet. Wat snap je niet wat er staat? Goed lezen wat er staat en dat begrijpen is een gave.

  2. @ hermus : sjaak moet zich eerst eens afvragen of hij gezien zijn uitspraken en standpunten van het afgelopen jaar en
   Na deze draai van 180 graden nog wel een MANDAAT heeft van de leden

 6. Sjaak is slechts verkenner en Mark van den Oever slechts een giller. De laatste is eigenlijk een grote lafaard die vnl. vanuit huis en eigen veilig comfortzone opereert, net zoals er 1 verschanst in een bunker zat of in een kanzelarei. Echte leiders gaan zoals Napoleon naar het front en tonen offervaardig leiderschap.

  Ik verwacht trouwens weinig van de verkenning. Maar het is maar een verkenning en Sjaak is verkenner. Niks meer. Rutte cs zullen niet bewegen, dus komt Sjaak met lege handen terug en dan weten wij dat ook weer en kunnen we weer vrolijk verder met de acties. Nog bozer en nog teleurgestelder. Dat in mijn verwachting.

  De grote lijn is te voorspellen. Ook hoe Rutte opereert. Dat is gewoon een strateeg die een soort House of Cards speelt. Nu is het zaak Rutte een soort bakzeil te laten halen… Dat vraagt lange adem. Daar hoort deze ‘verkenning’ die gaat mislukken gewoon bij. Denk eens strategischer. Voor Sjaak is dit ook spannend. Mark moet gillen. Die kan niks anders dan dat. dat is zijn trucje. Meer is het niet Meer is hij niet. Het is een hol luid klinkend vat. Veel geluid, geen inhoud.

  Nu wil Mark van den Oever ineens wel meedoen. Maar gezien al wat hij riep, blert en doet, mag hij eerst zijn zeer nederige excuses aan gaan bieden aan heel Nederland, aan alle andere boeren. Hij doet dat maar ten overstaan van alle media. Dan pas overwegen we of hij mee mag praten. Eigenlijk is Mark van den oever DE grote sta in de weg met wat hooligans en paar boerenwappies.

 7. Krijgt de politie ook twaalf jaar om dat ze de gister opgeruimde rommel van morgen weer op de opritten bij a7 hebben laten dumpen?

 8. Heeft de heer Rutte met meer deelnemers aan het protest in Stroe gebeld, of is hier sprake van cherry picking. Indien de heer Rutte alleen met Van der Tak gebeld heeft, is het duidelijk , dat hij alleen via LTO met de andere deelnemers wil communiceren.
  Gisterenavond hoorde ik op de TV al ergens nadrukkelijk de term het “machtige LTO” vallen. Dit valt natuurlijk ook in dit stramien.
  We hebben nu dus waarschijnlijk te maken met de Rutte-doctrine vanaf een vakantieadres.
  Het is aan ons, de agrarische sector, om een passend antwoord te geven.

 9. In een ander artikel ” ruimte voor piekbelasting dankzij fosfaat knel geval .” Bij de fosfaatrechten en onderhandelingen zaten de banken en industrie ook aan tafel
  Veel boeren die nu de zaakjes op orde hebben en 1.5 gve / per ha houden lezen dit doemscenario en hebben echt geen zin om bij 50% korting naar o.75 gve te gaan terwijl de bio(industrie)de problemen veroorzaakt .

 10. Vergaderboer heeft goed voorspelt wat er ging gebeuren want het is gister algeschiet LTO schuift alweer aan. Rutte en co hebben alweer zo goed als gewonnen.
  En er viel al niet veel meer te winnen voor de landbouw, het enigste wat ons nog reste was onze poot stijf houden tot ze over de brug kwamen….
  Maar helaas heeft LTO een te zwakke voorzitter , je ziet hem nooit alleen als hij weer is alle samenwerking tussen de landbouwpartijen onderling heeft opgeblazen!!

 11. Er is niet zoveel onderhandelingsruimte.
  Want wat de uitkomst ook is het eindresultaat staat vast we moeten aan de nitraatrichtlijn en de KRW voldoen .

 12. Burgeroorlog ? BOEREN-OORLOG !
  En terecht, iedereen ***t maar wat over stikstof.
  Gisteren aan tafel bij Op1 dreigt de politiebaas dat je 12 (!!) jaar gevangenisstraf krijgt als je gepakt wordt.
  Daar krijg je toch pijn in je buik van van het lachen (hoon-gelach). Nee, lekker drugsdealer worden of wietteler; als ze je pakken sta je gelijk weer buiten met een boete. Nee lekker de 2e kamer voor liegen en zogenaamd alles vergeten. DAT IS DE KERN VAN HET PROBLEEM; er is geen enkel respect meer voor deze regering. Vraag maar in Groningen of aan de toeslag-ouders ….
  Geen wonder , het is al een boeren-burger-oorlog …deze reactie is automatisch gemodereerd

 13. Een remedie LTO opdoeken te veel eigen belang niet ons belang dus lidmaatschap op zeggen om te laten zien dat we het er niet mee eens zijn

  1. @Hakkert. LTO opdoeken zou beteknen dat er geen overleg meer mogelijk is. Overleg is nu al moeilijk met alle splinterpartijen in de landbouw wereld. Het gaat dan net als in de Tweede Kamer iedereen doet zijn verhaal en daarna drinken ze een glas en laten zoals het was. Dir heet “Verdeel en Heers politiek”. Hiervoor moet de landbouw waken. zij zullen met 1 mond moeten spreken en daarom betekent ieder afzondelijk aan tafel bij de overheid Einde Verhaal voor de boeren. Ik hoop dat de boeren elkaar vast houden en met duidelijke consequenties voor de burger komen bij doorgaan van alle transitie plannen uit Den Haag en Brussel. Timmermans is misschien nog wel erger dan dhr. de Groot en zijn volgers D66 e.a. antilandbouw groeperingen.

Beheer
WP Admin