Premium
Boeren protesteren bij de hoorzitting van een zaak tussen de provincie Overijssel en Farmers Defence Force bij de IJsselhallen in Zwolle. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenColumn

‘Politie koestert de boeren’

Reacties

 1. Klimaat activisten voeren actie om dat wat anderen hun moeten LEVEREN.
  Boeren voeren actie tegen dat wat anderen hun willen AFPAKKEN.
  Door dit verschil is er meer sympathie voor de boeren dan voor de milieuactivisten.

  1. Steverink even de vraag duidelijk gesteld is er meer sympathie voor de boeren dan voor de milieuactivisten , ik ben geen klimaat activist maar ik maak me wel grote zorgen over het milieu elk weldenkend persoon kan toch zien als hij niet ziende blind en horende doof is, dat de noordpool aan het verdwijnen is wat een geweldige stijging van de zeespiegel tot gevolg heeft. Daar moet wat aan gedaan worden, niet alleen door de boeren maar iedereen, maar dat wil zeggen dat de agrarische sector ook moet minderen, minder vee en milieubewuster omgaan met de natuur. Wanneer boeren niet dat gaan leveren wat men wil ( op een milieubewust geproduceerd voedsel) dan zal de sympathie voor de boeren in een razend snel tempo afnemen. Ik ben best iemand die een meer dan bovengemiddeld potje poker kan spelen, maar ik denk dat de boer zich er steeds probeert uit te bluffen, dat houdt in dat de agrarische sector eens de deksel op de neus gaat krijgen .

 2. Nou nou dat is wat meten met twee maten en al protesterende Extinction Rebellion vinden dat je achter gesteld wordt.
  Welke demonstrerende groepop het Malieveld ruimde nog meer zijn troep op en herstelde het veld weer?
  Waar werd er eerder op een demonstrant geschoten die uit eigenbeweging de demonstratie verliet?
  Het optreden van de handhavers is net als de politiek meestal onnavolgbaar. Maar ze doen op hun manier ook hun best.

 3. Raar verhaal.
  Eergister ofzo in de krant (AD) juist een agente die sympathie had voor Extinction, en daar eigenlijk niet tegen wilde optreden.

 4. Ik snap niet waarom je die klimaat activisten niet laat zitten. Rij er omheen en wens ze veel plezier…..tot volgende week….ze zullen het vast wel een keer zat worden

  1. Omdat ze alle banen volgeplakt hebben.
   Je kan er niet omheen.
   Zelfs hulpdiensten lopen vast (boeren gingen nog aan de kant)

 5. Boeren krijgen vaker een boete. Natuurlijk want die hebben geld. Klimaatgekkies hebben dat niet dus die worden gearresteerd. Boeren betalen liever dan tijdens melktijd opgesloten te zijn, klimaatgekkies zitten liever dan dat ze moeten dokken. Nu is het vraag hoeveel boeren moeten betalen en hoe lang die gekkies opgesloten zitten. Dus hoeveel ze per uur ´verdienen’ met niks doen.

  1. Armer jij moet je eens wat vaker buiten je bedrijf op de hoogte stellen en dan zonder jouw dikke tractor, dan zou je een beetje begrip kunnen opbrengen voor mensen die geen Nederland willen volgebouwd met enkel stankoverlast gevende bedrijven waaronder veel kalver en varken bedrijven en ja Tata Steel is ook geen visitekaartje voor Nederland

 6. Boeren hebben sympathie van velen, nog wel maar dat kan razendsnel omslaan wanneer ze snelwegen gaan blokkeren en de maatschappij geld gaat kosten. Ik betoog op dit Forum vaak dat boeren slechts een kleine minderheid vertegenwoordigen 0,6% dat is feitelijk juist maar de periferie er omheen geeft werk aan 10x zoveel mensen. Maar dan nog is de groep relatief klein, dat boeren de sympathie van velen hebben komt doordat bijna een ieder wel in zijn stamboom een familielid had/heeft die boer was of is.
  Die sympathie is niet zo zeer gebaseerd op het feit dat het hardwerkende mensen zijn momenteel krijg je je geld nergens voor niets ( een werknemer aan een slachtbaan moet meer lichamelijke arbeid.
  verrichten dan een boer) Dat is de reden dat we daar Bulgaren en Roemenen voor hebben omdat niemand dat werk nog wil doen voor dat hongerloontje wat ze er voor krijgen.
  Boeren dienen zich onderhand te realiseren dat de agrarische sector dient te veranderen naar een vorm van natuur inclusieve landbouw dat begint zelfs bij de BBB door te dringen.
  Boeren hebben sympathie van velen, voor hoe lang nog als ze snelwegen onbegaanbaar gaan maken?

  f

Beheer
WP Admin