MechanisatieNieuws

Ploeger fuseert met Amerikaanse Oxbo

Ploeger Agro in Roosendaal, fabrikant van de groengele oogstmachines, fuseert met oogstmachinefabrikant Oxbo in de Verenigde Staten.

Door deze fusie ontstaat de Ploeger Oxbo Group. Het Nederlandse Ploeger en het Amerikaanse Oxbo werkten al bijna 20 jaar samen. De bedrijven verkochten elkaars machines op hun eigen thuismarkt. Na de fusie ontstaat er een bedrijf met 540 werknemers en $180 miljoen omzet. Het hoofdkantoor van de groep komt in Roosendaal. Het bedrijf bouwt oogstmachines voor onder andere doperwten, bonen, spinazie, zaad- en zoete mais, citrusvruchten, olijven en aardappelen.

Meer overnames

Ploeger Oxbo Group gaat zich onder andere richten op de export van landbouwmachines naar opkomende markten zoals China en Brazilië. De productiefaciliteiten in Nederland en de Verenigde Staten worden uitgebreid. Door de eerdere overname van PMC (voorheen FMC) heeft de groep ook een fabriek in Groot-Brittannië.
Bijzonder is dat Ploeger opgericht is door de Nederlandse akkerbouwer Gerrit Ploeger, die eind jaren vijftig achter zijn huis zelf een eerste bonenplukmachine bouwde om de eigen oogst binnen te halen.
Ook na de fusie blijft het bedrijf grotendeels in handen van Nederlandse financiers. Het bedrijf is van plan om wereldwijd gerichte overnames te gaan doen.

Beheer
WP Admin