Pladdet-kuilhappers kenmerken zich volgens de fabrikant door de grote haphoogte en kleine hapdiepte. Dit zorgt voor een kort snijvlak. - Foto: Pladdet MechanisatieNieuws

Pladdet-kuilvoerhapper met grote haphoogte en kleine hapdiepte

Pladdet lanceert een nieuw aanbouwdeel voor shovels, verreikers en voorladers; de kuilvoerhapper. Kenmerkend aan de kuilvoerhapper is dat deze een grote haphoogte heeft en een kleine hapdiepte.

De nieuwe kuilvoerhappers van Pladdet zijn in de eigen fabriek in het Zeeuws-Vlaamse Biervliet ontworpen en gebouwd in samenwerking met een klant. De happer heeft slijtvaste Hardox-messen die scherp gefreesd zijn, zodat ze makkelijk in het voer snijden. De Hardox-voormessen zijn uitwisselbaar.

Volgens de fabrikant kenmerken Pladdet-kuilvoerhappers zich door de grote haphoogte en kleine hapdiepte. Dit zorgt voor een kort snijvlak. Een voordeel hiervan is dat de kuilwand regelmatig ververst wordt. Nog een voordeel is dat de happer niet ver in de kuil gedrukt hoeft te worden.

Makkelijk en geleidelijk lossen

Pladdet biedt de optie met een dichte bodem en een bodem met tanden. De dichte bak zorgt ervoor dat er minder voer verloren gaat en de fijnere bijproducten ook worden opgeschept. Met een tandenbodem is het eenvoudiger om de happer in de kuil te drukken. Het korte ondermes van de bak zorgt volgens Pladdet dat de bak niet ver gekiept hoeft te worden voor het lossen. Ook zorgt het korte ondermes voor gelijkmatig lossen. Dat komt de belasting van de mengwagen ten goede, aldus de fabrikant.

De dubbelwerkende cilinders zijn in de bak verwerkt. Zo kan de machine kort langs de silowand happen. De kuilhapper is gemaakt van staal S355 en de Hardox-messen van HB500-kwaliteit.

Twee uitvoeringen

Pladdet levert twee uitvoeringen. Het kleinste model, de KV100, heeft een breedte van 2 tot 2,5 meter en een inhoud van 1.300 tot 1.640 liter. Het grootste model, de KV230, heeft een breedte van 3 meter met een inhoud van 6.740 liter. De KV100 is verkrijgbaar vanaf € 8.000.

Pladdet biedt de optie met een dichte bodem en een bodem met tanden. - Foto: Pladdet
Pladdet biedt de optie met een dichte bodem en een bodem met tanden. – Foto: Pladdet
Beheer
WP Admin