Peter Grugeon, de nieuwe CEO van Milcobel. – Foto: Milcobel RundveeNieuws

Peter Grugeon nieuwe CEO Milcobel

Peter Grugeon is vanaf 1 juni de nieuwe CEO van de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel. Hij is de opvolger van de begin dit jaar vertrokken CEO Nils van Dam. Volgens de Belgische zuivelonderneming konden de raad van bestuur en de CEO het destijds niet eens worden over de te volgen visie. In de tussentijd is het dagelijks bestuur overgenomen door een aantal directieleden.

Grugeon specialiseerde zich tijdens zijn studie in voedingstechnologie en microbiologie. Vervolgens werkte hij in verschillende functies bij Vandemoortele, Greenyard, Puratos en Multi Color Corporation. Ook was hij van 2017 tot 2022 de eerste externe CEO van familie- en zuivelbedrijf Inex.

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel realiseerde afgelopen jaar een nettoverlies van € 11,6 miljoen. Daarbij bleef de melkprijs duidelijk achter bij die van veel concurrenten. Reden voor het bedrijf een reorganisatie aan te kondigen. Coöperatievoorzitter Betty Eeckhaut noemt de zuivelervaring van Grugeon een groot pluspunt. Aan hem de taak om van de geplande reorganisatie tot een succes te maken. Grugeon geeft aan in de basis te streven naar een marktconforme melkprijs voor de leden. Tegelijk wil hij meer teruggeven aan de leden. Dat kan volgens hem alleen door een efficiënte organisatie te zijn en net als andere bedrijven te streven naar maximalisatie van het resultaat.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin