Een melkrobot van Fullwood. - Foto: Jan Zandee RundveeNieuws

Overname Fullwood door JOZ

JOZ heeft de leverancier van melksystemen en melkrobots Fullwood overgenomen. Het merk gaat door onder de naam Fullwood JOZ.

JOZ is gespecialiseerd in het ontwikkelen mest- en voeraanschuifsystemen, maar leverde nog geen eigen melksystemen. “Met deze overname kunnen we eindgebruikers niet alleen voorzien van innovaties voor efficiënter mesten en slimmer voeren, maar nu ook op het gebied van melkwinning”, aldus CEO Arend Kuperus. Met de overname blijft het volledige productportfolio van Fullwood in conventioneel melken en robot melken in stand. Ook blijven alle vestigingen operationeel.

Melksystemen doorontwikkelen

Kuperus is trots op de uitbreiding met melksystemen en wil de komende jaren flink inzetten op productinnovatie. Zo worden de melksystemen doorontwikkeld op het gebied van software en dataverzameling. Ook wil hij nieuwe verkooplocaties openen om daarmee het aantal robots in bedrijf te verdubbelen. Voor de dealers van JOZ verandert er volgens de onderneming verder niets. JOZ blijft JOZ en Fullwood JOZ komt daar als merk naast.

Beheer
WP Admin