Aaldert Hoving. Foto: Hans Banus AkkerbouwFoto

Opvolger: ‘Ik houd niet van stront, vet en verf, als ik niet oppas zit ik ónder’

De 30-jarige Aaldert doet samen met zijn vader al het werk op het akkerbouwbedrijf.

Aaldert regelt de pootaardappelen, de administratie, het poten, zaaien en oogsten. Zijn vader doet het spuitwerk, al kan Aaldert dat overnemen als dat nodig is.

Na de bedrijfsovername verander ik …

“Ik wacht niet tot na de bedrijfsovername. Mijn vader vindt dat ik met de veranderingen aan moet komen juist omdat ik het bedrijf over ga nemen. Zijn mening neem ik wel mee. Vier jaar geleden begonnen we met 4 hectare pootaardappelen voor Averis, dat zijn er nu 17. Dit vergt veel aandacht. De toevoeging bevalt goed, zo hebben we genoeg werkspreiding en sta ik sterker naar de overname toe. Zou mijn vader er nu ineens mee stoppen dan is het vooral een zaak van een andere werkindeling.”


Over vijf jaar …

“Hoop ik de boerderij over te hebben genomen en dan de opslag en sorteren van de pootaardappelen in eigen beheer te hebben. Dat besteden we nu nog uit.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij 50 van 6 september 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin