Britt Géron (24) is opvolger in het akkerbouwbedrijf van haar ouders. - Foto's: Twan Wiermans BoerenlevenAchtergrond

Opvolger Britt: ‘Nieuwe boerderijwinkel krijgt ook een keuken’

Bedrijfsopvolger Britt runt thuis de boerderijwinkel. Die wordt momenteel flink verbouwd. Straks hoeven ze geen maaltijden meer te maken in de keuken in huis.

Britt Géron, 24 jaar uit Mechelen (L.), is druk bezig met het verbouwen van de boerderijwinkel die ze samen met haar moeder runt. Ze zijn de winkel aan het uitbreiden met een eigen keuken om zelfgemaakte soepen en maaltijden te kunnen maken. Britt, die inspiratie haalt uit haar moeder en collega’s, houdt van het maken van salades en maaltijden en het persoonlijke contact met haar klanten. Ze ziet dit als een belangrijk verschil met de supermarkt. Britt kijkt ernaar uit om het assortiment nog verder uit te breiden en heeft plannen voor de toekomst van de winkel en het akkerbouwbedrijf.

Lees verder onder de foto‘s

Foto: 2

Als ik het bedrijf overneem, verander ik…

“Er hoeft niets te wachten tot na de overname. We zijn nu al volop bezig met veranderen. Momenteel wordt de boerderijwinkel verbouwd. De aanleiding daarvoor was dat ik het assortiment wilde uitbreiden met zelfgemaakte soepen en maaltijden. Nu maken we die nog in de keuken in huis. De nieuwe winkel krijgt een eigen keuken en meteen een nieuwe inrichting. Als het af is, wil ik het assortiment graag verder uitbreiden, onder meer met belegde broodjes.”

Foto: 3

Mijn grote voorbeeld is…

“Toch eigenlijk wel mijn moeder. Van haar heb ik veel geleerd en ik leer nog elke dag bij. We leren ook van elkaar en dat is misschien nog wel het leukste. Ik heb ook collega’s met een boerderijwinkel die mij heel veel inspiratie geven en mij motiveren. Dat vind ik fijn.”

Het mooiste werk vind ik…

“Salades en maaltijden maken vind ik zó leuk. Ik sta elke dag om kwart voor zes op om ermee te beginnen. Dat moet zo vroeg omdat er veel tijd in gaat zitten. Je moet alle ingrediënten snijden, bereiden en daarna moet alles eerst goed afkoelen voor ik het in de winkel kan zetten. Toen ik er net mee begon, dacht ik weleens: ga ik dit volhouden? Maar je went eraan en omdat het zo leuk is, is het volhouden ook niet moeilijk.

Ik geniet van contact met klanten

Waar ik verder van geniet, is het contact met de klanten. Ik neem de tijd voor ze en dat wordt gewaardeerd. Daarom zou ik ook nooit een zelfscankassa willen. Dan mis ik het praatje met de mensen. Het directe klantcontact maakt ook dat ik me onderscheid van de supermarkt.”

Foto: 4

Ik heb een hekel aan…

“Ik ben niet zo goed met cijfertjes, kortom: de administratie. Nu doet mijn moeder dat nog voor het grootste deel. Ik moet dat nog leren, want het hoort er natuurlijk wel bij.”

Als ik een miljoen win in de loterij, dan…

“Investeer ik dat in het bedrijf. Ik wil steeds blijven vernieuwen. Nu komt er een grote oven ten behoeve van de winkel, misschien moet er ooit een tweede bij. Verder kan ik het geld steken in de bedrijfsovername en misschien in een huis voor mezelf.”

Over vijf jaar dan…

“Misschien heb ik het assortiment in de winkel dan nog wel verder uitgebreid. En de akkerbouwtak? Ik wil een agrarische opleiding gaan volgen zodat ik ook in de akkerbouwtak verder kan.”

Foto: 5

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Reacties

Beheer
WP Admin