AkkerbouwAchtergrond

Opnieuw tegenslag bij gratis schuur

Te groot, te hoog, verkeerd model en te zichtbaar. Ah, die Franse bureaucratie ook! Tijd voor een stevig gesprek met de gemeente.

Onze ‘gratis zonneschuur’ krijgen we niet cadeau. De gemeente wees onze eerste aanvraag af met als enige reden dat ze 1.500 m² té groot naar ons behoeven vond. Ze vroeg ons dus om een nieuwe aanvraag in te dienen met een bijlage van de landbouwkamer. Die moet daarin uitleggen waarom we deze 1.500 m² nodig hebben. Zo gezegd, zo gedaan. Dus hebben we eind september een tweede aanvraag ingediend. De speciale bijlage gemaakt door de landbouwkamer kostte ons €150.

Nieuwe schuur, ander model

Vorige week kreeg ik een telefoontje van het gemeentehuis dat er nog meer documenten misten. Uiteindelijk komt het erop neer dat de gemeente de schuur nu eigenlijk té hoog vindt en dat deze niet in het landschap past. De burgemeester raadt mij aan om van het eenzijdige dak af te zien en er een tweezijdig dak van te maken en ook wat minder hoog te bouwen. Kortom, we beginnen opnieuw, met een nieuwe schuur en een ander model.

Ambtenaar op het bedrijf

Toch laat ik het er niet bij zitten. Komende week probeer ik een afspraak te maken met de ambtenaar die mijn bouwvergunning elke keer afwijst. Geen gedonder, alleen maar even wat duidelijkheid scheppen. Ik wil nu wel eens weten waar we aan toe zijn. Het beste zou zijn dat deze persoon bij ons op het bedrijf komt kijken. Dan begrijpt hij dat we de schuur echt nodig hebben. Wellicht kunnen we hem er dan ook van overtuigen dat de schuur voor niemand zichtbaar zal zijn.

Graag duidelijke regels

Een derde aanvraag is niet het probleem, alleen een kwestie van geduld. Maar dan moeten de regels wel duidelijk zijn, zodat we niet voor een vierde keer overnieuw moeten beginnen. Ah, l’administration française!   

Beheer
WP Admin