Premium
Wintertarwe op een strokenperceel. Standaardmechanisatie op stroken van 6 meter breed. Gangbare beregening en veldspuit komen in de volveldsteelt beter uit de verf dan op stroken. - Foto: Bert Jansen AkkerbouwAchtergrond

Ook volveldsteler gaat leren van strokenteelt

Reacties

  1. Ik wil best aannemen dat stroken teelt op termijn voordelen oplevert. Dat het een prachtig afwisselend beeld geeft voor de voorbijganger is duidelijk. Helaas deze “consument” betaalt niet voor het prachtige landschap door bij de teler de nodige euro’s in een potje te gooien als dank voor het mooie uitzicht. Nee in de supermarkt moet hij met de billen bloot en betalen voor het “stroken brood” en de “stroken piepers” of toch maar de gewone artikelen voor de gewone prijs kopen. Ik vrees dat de keuze uit economische motieven zal gaan naar Gewoon, ouderwets eten. De Stroken gedacht wordt gedreven door de mogelijkheden die de GPS en andere data verwerking ons geven zonder dit was strokenteelt nagenoeg onmogelijk.

  2. Spuiten, kunstmeststrooien en beregenen, zie je het voor je?
    Op de randen van de strooken komt ook nog eens hoogste onkruiddruk voor.
    Stoppen met die onzin.

  3. Gaat hem niet worden als de politiek wereldwijd de chemie niet verbiedt. Het is leuk voor inderzoekers, adviseurs en deelnemende boeten om de subsidies te verdelen. Droogt dat op dan lopen ze weer achter een ander project dat subsidies opleveren.

Beheer
WP Admin