Partijleider van BBB, Caroline van der Plas, gaat ervan uit dat haar partij in veel provincies flink de trom gaat roeren en in een aantal provincies de grootste kan worden. Foto: ANP AlgemeenNieuws

Ook stedeling zoekt heil bij BBB

Steeds meer stedelingen zoeken heil bij de BoerBurgerBeweging (BBB).

Het aantal leden van de politieke partij is inmiddels de 10.000 gepasseerd. Tijdens de algemene ledenvergadering in Nijkerk werd zaterdag het tienduizendste lid in het zonnetje gezet. Partijstrateeg en campagneleider Henk Vermeer zegt dat op dit moment het ledenbestand van de partij vooral mensen van het platteland bevat. Maar dat gaat veranderen, denkt hij. Hij zegt dat steeds meer mensen uit de stad zich aansluiten bij BBB.

BBB in een aantal provincies de grootste

De partij stelde zaterdag de kandidatenlijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen vast tijdens de algemene ledenvergadering. Partijleider Caroline van der Plas gaat ervan uit dat haar partij in veel provincies flink de trom gaat roeren en in een aantal provincies de grootste kan worden.

De leden van Provinciale Staten verkiezen volgend jaar (30 mei) de nieuwe Eerste Kamer. Van der Plas denkt in de Eerste Kamer ‘rond de acht’ zetels te kunnen veroveren. Gezien de huidige peilingen is dat een reële verwachting. De kandidatenlijst voor de Eerste Kamer moet op 25 april worden ingediend bij de Kiesraad.

Alles over de Tweede Kamerverkiezingen en de kabinetsformatie lees je in dit dossier!

Beheer
WP Admin