Partner
Foto: Still uit video AkkerbouwPartner

Oogstmoment in eigen hand met John Deere T650i

Akkerbouwer en pluimveehouder Erik Bouwhuis oogst zijn eigen gewassen met de John Deere T560i.

Samen met zijn vader en moeder, zus en zwager runt Bouwhuis het bedrijf met 72.000 kippen en 180 hectare akkerbouw. Bouwhuis teelt mais, tarwe en koolzaad. Een groot deel van de oogst is bestemd voor het pluimvee op het bedrijf.

Mais, tarwe en koolzaad

In 2017 heeft Bouwhuis de T560i-combine van John Deere gekocht. De machine wordt voor zowel de oogst van de mais, tarwe als koolzaad gebruikt. De verschillende voorzetstukken zijn gemakkelijk te verwisselen. Bovendien is Bouwhuis niet meer afhankelijk van een loonwerker en hij kan dus op ieder gewenst moment direct oogsten. Dat is, zeker in verband met de kwaliteit van het voer voor de kippen, erg belangrijk voor Bouwhuis.

Bediening

De bediening van de combine lijkt sterk op de bediening van een John Deere-trekker. De combine werkt eigenlijk hetzelfde als een trekker van John Deere. Ook de displays zijn allemaal hetzelfde. Omdat Bouwhuis gebruik maakt van JD-link, kan zijn John Deere-dealer meekijken op de schermen bij een storing. De dealer staat, als dat nodig is, binnen een uur op de stoep.

Meer lezen?

Meer lezen over John Deere maaidorsers? Bezoek de website van John Deere. Of zelf een maaidorser samenstellen? Dat kan in de maaidorsercalculator.

Vind een dealer bij u in de buurt

Beheer
WP Admin