AkkerbouwNieuws

Oogst wintertarwe Amerika komt op gang

Washington – De oogst van wintertarwe in Amerika begint op gang te komen. Op 27 mei was in de 18 belangrijkste staten 9 procent geoogst, 6 procent meer dan een week eerder. Vooral Arkansas, maar ook Oklahoma, Texas en Missouri lopen goed. Dit meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

Gemiddeld is eind mei in Amerika maar 1 procent tarwe geoogst. De kwaliteit van de wintertarwe neemt bovendien toe. Op 27 mei was 54 procent goed tot uitstekend tegen 48 procent een week daarvoor. Vorig jaar viel maar eenderde van de oogst in die categoriën.

In de 6 belangrijkste staten is nu vrijwel het hele areaal voorjaarstarwe opgekomen.

De opkomst van mais lag op 27 mei in de belangrijkste 18 Staten van Amerika op 92 procent, 16 procent hoger dan een week daarvoor. Een jaar eerder was op 27 mei 59 procent van de mais opgekomen. Afgezet tegen het vierjarig gemiddelde van 69 procent komt de mais dit jaar heel vlot op. De kwaliteit van de mais loopt wel iets terug. Op 27 mei was 72 procent goed tot uitstekend; dat is vijf procent lager dan een week eerder, maar altijd nog 9 procent meer dan een jaar eerder.

Beheer
WP Admin