Premium
Op 22 juni willen boeren gaan demonstreren tegen het nieuwe stikstofbeleid. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Ongekend veel animo voor boerenprotest

Reacties

 1. Als alle Boeren uit dit land zijn verdreven, wat blijft er dan van dit kale landje over? Dan zitten er heel veel werklozen uit het raam te loeren, ga daar maar vanuit. Waar wil men dan het voedsel vandaan halen? Denken zeker dat dat nog gewoon uit de winkel blijft komen? Ik vrees toch van niet. Hebben we al die nieuwe woningen in dit land ook niet meer nodig, dus de bouwers kunnen dan ook uit het raam gaan zitten loeren, of hebben ze daar in Den Haag genoeg muntjes in kas om al die mondjes van die werklozen dan te gaan vullen? Denk toch van niet, die kist is dan ook zo leeg .

 2. Beste boerkes, waarom zouden de grootste vervuilers niet moeten leveren.
  Zelfs Schiphol moet 10% leveren.
  Ik begrijp best, dat alle veranderingen het boeren-aanpassingsvermogen ver overstijgt.
  Maar niets zeker is in dit leven, behalve belasting betalen en dood gaan.
  Het is een utopie om van uit je eigen veilige boeren bedoening te denken, dat het zeker is dat het altijd zo blijven zal.
  zo zit de wereld gewoonweg niet in mekaar weet ik zelf uit ervaring.
  U zou eens in het normale bedrijfsleven moeten werken
  Even de plaat wat laten zakken voor je weer gaat krijsen.
  We zullen het zien.

  1. Laat Schiphol maar inleveren cijvertje , gesubsidieerd de wereld over vliegen is nergens voor nodig.
   Maar denk dat het gaat veranderen, flink betalen voor voedsel/energie en sparen voor een reis.
   Gr randmeerkust.

 3. Deze boerenopstand kan heel goed het begin zijn van een algehele opstand in nederland. Alle burgers zijn het spuigzat met corona, hoge prijzen en vakantieproblemen. Als woensdag de vrachtvervoerders meedoen en daarna de uitgemolken maaltijdbezorgers dan ligt zo het land plat.

 4. Beste Ende, je roept op tot burgerlijke ongehoorzaamheid?
  Je gaat het democratisch vastgestelde regeringsbeleid mee omverwerpen?
  Er komt geen opstand op het platteland.
  Het is een minderheidsgroep die moeite heeft zich aan te passen aan de veranderde omstandigheden.
  De meeste plattelanders (er wonen heel veel niet-boeren op het platteland, weet u wel) hebben weinig of niets met boeren en gaan woensdag gewoon naar werk, school of evt. andere verplichtingen.

  1. BO zal voor behoorlijke onbenul staan denk ik. Er zijn ontzettend veel niet boeren op het platteland. Ook dorpjes en gehuchten behoren tot het platteland. Volgens mij heb je altijd, niet overdachte antwoorden die nergens op slaan. Het wordt tijd dat jij gaat werken

  2. Cijvertje is goed in cijvers hoe was het ook weer?, zijn er nu een kwart minder koeien sinds 1980 of een derde???

  3. Beste man/vrouw die zich achter een soirt barcode verbergt:
   Is het niet zo dat, omdat het een “minderheidsgroep”(jouw woorden) gaat, de politiek deze groep het makkelijkst kan “pakken”. Daarnaast speelt, in mijn ogen, een ander punt een minstens zo grote rol…en dat is ruimte om te bouwen .Er komen nog wel enkele miljoenen inwoners bij in NL…. Die ruimte is uitsluitend te halen bij de boeren en daar wordt alles voor uit de kast gehaald. Ook valse voorwendsels…

  4. bo Boeren is een bedrijfstak we noemen het ook landbouw . En agrarische bedrijfstak . De boer is de ondernemer die boert op zijn boerderij . En een minderheidsgroep is het niet en die bestaat ook niet . Er zijn in ons land geen minderheden . Dus u gaat nu de bevolking in lagen indelen en de boer is voor u een minderheid . En mijn vraag is dan tot welke groep behoort u ? .Er zijn wel meer sectoren waar weinig mensen naar verhouding in werken . Tot welke groep behoren die dan ? . En mensen die op het platteland wonen zien en beleven ook dat er regelmatig transport van en naar de boer gaan . Verder loonwerkers ,vertegenwoordigers enz. Komen en gaan bij de boer . Sommige storen er zich zelfs aan . Dit gaan en komen betekend dat er veel meer mensen met de landbouw en veeteelt de kost verdienen dan dat wij denken . Wat niet meer geproduceerd wordt hoeft niets voor aan of afgevoerd te worden niet verwerkt te worden . Maar al deze afnemers of leveranciers hebben zelf ook weer bedrijven waar ze zaken mee doen . Dit wordt dan ook minder na verhouding . Dus al dat gezever van kleine groep stelt weinig voor . Koop ik niks voor want in de praktijk blijkt dat gemiddeld tegenover elke boer 10 arbeidsplaatsen zijn die hier rechtstreeks of via aanverwante zaken afhankelijk van zijn . Mensen op platteland zullen zich net zoals de boer aan moeten passen . Volgens mij hoort u bij de groep die zich niet wil aanpassen maar de wil wil opleggen aan een ander . Wie dat niet doet is minderheid

 5. Dankzij het afgedwongen Kaag beleid, komt er opstand op het platteland…
  Maar het kan rap veranderen, kolencentrales gaan weer opstomen, voedsel flink duurder, politici wordt eens wakker!!

 6. Ik heb er geen moeite mee om als agrarische sector de regie te nemen. Alleen bij de Haagse Politici, met name D66, zal dit over komen als intimidatie, want het past niet hun hiërarchische denkwijzen over bestuurlijk Nederland.
  Niettemin ben ik het er mee eens nu de regie te pakken. Om in het denkpatroon van de D66 te zeggen: “We moeten nu doordrukken”.
  Tot woensdag.

Beheer
WP Admin