Foto: ANP PluimveeNieuws

NVWA waarschuwt voor eieren 11 bedrijven

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor eieren van 11 pluimveebedrijven en heeft hiervan de eicodes op bedrijfsniveau gepubliceerd.

Van één bedrijf bevatten de eieren dusdanig hoge fipronil-gehaltes dat deze een acuut gevaar vormen voor de volksgezondheid en niet gegeten mogen worden. Daarnaast wordt gewaarschuwd voor eieren van 10 andere legpluimveebedrijven. Volgens de NVWA is hierin het fipronil-gehalte hoger dan de dagelijks toelaatbare hoeveelheid voor kinderen.

NVWA publiceert lijst met eicodes

Alle eieren met een te hoog fipronil-gehalte worden teruggehaald. Op de website van de NVWA staat een lijst met eicodes van bedrijven waarvan de eieren een dusdanig hoge concentratie fipronil bevatten dat deze een gevaar vormen. Deze lijst wordt geüpdatet als daar in de loop van de week meer eicodes bijkomen.

Lijst met codes wordt geüpdatet als daar in de loop van de week meer eicodes bijkomen

Eerste resultaten van analyses monsters

In totaal worden van circa 180 bedrijven monsters geanalyseerd van eieren, mest en/of kippen omdat deze mogelijk fipronil bevatten. Het gaat om zowel legluimveebedrjven als opfok- en vermeerderingsbedrijven. Vandaag kwamen de eerste resultaten binnen van die analyses. De komende dagen worden meer uitslagen verwacht.

Beheer
WP Admin