Foto: Bart Nijs AlgemeenNieuws

NVWA krijgt bijna 10% meer budget

Op Prinsjesdag maakt het kabinet bekend dat de NVWA volgend jaar 25 miljoen extra krijgt. Bronnen bevestigden berichtgeving hierover van RTL Nieuws, meldt ANP.

Het extra geld komt bovenop de € 300 miljoen die de voedselwaakhond jaarlijks ontvangt en zou bestemd zijn voor extra voedselinspecteurs en nieuwe ICT.

Verhoging ‘best fors’

Hennie de Haan van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders noemt de verwachte budgetverhoging voor NVWA ‘best fors’. Ze hoopt wel dat de fipronil-crisis niet de achterliggende reden is. “Anders had dat geld net zo goed in een boerennoodfonds gestoken kunnen worden. En dat is nooit aan de orde geweest. Daarbij komt dat de commissie Sorgdrager haar onderzoek nog niet heeft afgerond. Maar als fipronil wel de reden voor dit extra geld is, neem ik aan dat de NVWA dit geld snel doorsluist naar de pluimveesector.”

Tarieven voor boeren omlaag?

Ingrid Jansen van de Producenten Organisatie Varkenshouderij reageert kort op de extra € 25 miljoen voor de NVWA. “Als dit extra geld betekent dat de tarieven voor keuringen en controles omlaag kunnen, juichen wij dit alleen maar toe.”

Beheer
WP Admin