Met een ganzenvoetschaar kan je de wortels van de onkruiden kort onder bodemoppervlak aanpakken. - Foto: Amazone MechanisatieNieuws

Nieuwe ganzenvoetschaar Amazone werkt nog ondieper

Amazone vernieuwde de C-Mix ganzenvoetschaar om nog ondieper te kunnen werken. De HD-variant, het nieuwe type, is een geharde schaar die werkdieptes van 0 tot 10 centimeter mogelijk maakt. Daarnaast is deze geharde schaar duurzamer.

De Amazone C-mix ganzenvoetschaar van 320 mm breed kon al werken op een diepte van 3 tot 10 centimeter. Met de nieuwe geharde variant zijn werkdieptes tussen de 0 en 10 centimeter mogelijk. Doordat het een geharde variant is met een koolstoflaagje, blijft de schaar langer scherp en is een dergelijke ondiepe bewerking mogelijk.

Door deze ondiepe werking voorkom je dat uitgevallen zaden dieper in de grond komen te liggen, waar ze de ruimte hebben om te ontkiemen.

€ 184 bruto

De HD-variant van de C-Mix ganzenvoetschaar. - Foto: Amazone
De HD-variant van de C-Mix ganzenvoetschaar. – Foto: Amazone

De HD-variant is een geharde schaar die volgens de fabrikant 3 tot 5keer langer meegaat dan Amazone’s ‘gewone’ ganzenvoetschaar. De prijs is € 184 bruto. Daarmee is de prijs flink hoger dan de normale 320 mm variant, die in de boeken staat voor € 55 bruto.

Onkruid afsnijden

Met een ganzenvoetschaar kan je de wortels van de onkruiden kort onder bodemoppervlak aanpakken. De ganzenvoeten staan vrij horizontaal waardoor ze het onkruid net onder het maaiveld afsnijden.

De Amazone C-mix ganzenvoetschaar heeft bij een maximale streepafstand van 30 cm een overlap van 2 cm tussen de scharen. Dit zorgt voor gelijkmatig en volledig afsnijden van het onkruid.

Reacties

  1. Beste Margriet je aanname van 2 cm overlap lijkt me rekenkundig niet juist. de overlap die iedere schaar heeft is niet meer dan 1 cm aan elke kant en die 1 cm van de ene schaar en de andere schaar bewerken dezelfde oppervlakte grond. Ik denk nl. dat je bij de berekening uit moet gaan van de halve schaar die 16 cm breedt is en de helft van 30 cm is 15 cm.hiermee wordt het duidelijk dat de 1 cm van de ene schaar overlapt wordt door de 1 cm van de andere schaar.

Beheer
WP Admin