Het nieuwe bedieningsscherm van Schuitemaker heeft joystick- en touchscreenbediening en vingeruitsparingen achterop. - Foto: Schuitemaker. MechanisatieNieuws

Nieuwe bedieningskast voor Schuitemaker Rapide

Schuitemaker uit Rijssen introduceert een nieuwe bedieningskast voor de Rapide 100- en 1000-modellen. De fabrikant claimt hiermee chauffeurs te ontlasten en de veiligheid te vergroten.

Schuitemaker, een merk van machinefabrikant SVgroup uit Rijssen (Ov.), brengt een zogeheten Doubletouch Control-bedieningskast op de markt. Deze is vanaf nu standaard leverbaar op de Rapide 100- en 1000-modellen.

Bedienen zonder kijken

De combinatie van joystick- en touchscreenbediening zou de chauffeur de mogelijkheid geven om de machine te bedienen zonder op het scherm te hoeven letten. Ook zou de ergonomie verbeterd zijn door vingeruitsparingen achterop de bedieningskast. De chauffeur kan de bediening naar eigen smaak instellen. Door geluidssignalen en waarschuwingen op het scherm krijgt de chauffeur de benodigde informatie.

Beveiligd tegen foutbediening

De bedieningskast zou zijn beveiligd tegen foutief bedienen. Zo worden gevaarlijke situaties voorkomen en dat geeft de chauffeur meer controle, aldus Schuitemaker. Bovendien is de bedieningskast via Isobus te koppelen.

De bedieningskast is ook leverbaar op bestaande Rapide 100- en 1000-modellen vanaf bouwjaar 2020. De brutoprijs hiervoor is € 1.900.

Beheer
WP Admin