MechanisatieNieuws

New Holland eerste in Vlaanderen

Roggel (L.) – Op 21,3 procent van de Belgische melkveebedrijven is New Holland het belangrijkste tractormerk. Vervolgens noemen de veehouders John Deere, Fendt en Deutz het vaakst. Dit blijkt uit de RundveeScanner België van AgriDirect, een telefonische inventarisatie onder 1.700 melkveehouders in Vlaanderen en Wallonië.

AgriDirect bevroeg melkveehouders met minimaal 50 koeien over de bedrijfsactiviteiten, investeringsplannen en plannen voor de toekomst. New Holland blijkt het belangrijkste merk als je over heel België kijkt, en dat komt vooral door de populariteit in Vlaanderen. John Deere voert juist de lijst aan in Wallonië. 23,8 procent van de Vlamingen noemt New Holland, terwijl 21,1 procent van de Walen John Deere aanduidt als belangrijkste trekkermerk voor het bedrijf.

.

Zeven procent wil investeren in trekker

Van de Belgische melkveehouders heeft 4,4 procent investeringsplannen voor een nieuwe trekker. Daarnaast heeft 2,5 procent plannen om te investeren in een tweedehands tractor. De Walen neigen meer naar nieuwe trekkers, Vlamingen kijken relatief meer naar de optie van gebruikt.

Beheer
WP Admin